Handboogschutters starten seizoen 2018-2019

OUDENBOSCH - Met de eerste ronde van de indoorcompetitie is het nieuwe seizoen voor de handboogschutters van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch weer van start gegaan. Met 15 leden deed de vereniging mee aan deze ronde, die werd verschoten in het eigen tijdelijke clubgebouw aan de kadedijk in Oudenbosch. In het totaal mocht Concordia Florebith 56 schutters ontvangen uit de regio Roosendaal e.o.

De uitslag van de Halderbergse schutters was als volgt:
Klasse Instinctive bow: Thijs Bezemer (17 jr), 170 punten
Klasse Long Bow: Jack van Domburgh, 182 punten en Kim Lazaroms (13 jr), 80 punten.
Deze beide disciplines zijn zonder vizier en hulpmiddelen, dus extra moeilijk en het dichts bij het traditionele schieten.
Klasse Compound: Joost Verlouw, 273 punten en Suzan Renner, 266 punten.
Klasse Recurve: Robert Rommens (15 jr), 266 punten; Jack Elst. 266 punten; Donnie Ossenblok, 263 punten; Alex de Kreek, 263 punten; Ad van Domburgh 242 punten; Niels Elst (15 jr) 218 punten; Johan Rockx, 217 punten; Sjaan Verbogt, 180 punten; Arlon Staffeleu (11 jr), 174 punten en Marijn Vroegop (11 jr), 119 punten.
Robert heeft, mede door de regio-training, een grote sprong gemaakt en is ondanks zijn leeftijd toch de hoogste recurve-schutter van de club. Johan, Sjaan, Arlon en Marijn doen voor het eerst mee aan een handboogcompetitie en hebben zich goed staande gehouden tussen de ervaren schutters.
Joost Verlouw was de enige schutter die door de 9 gemiddeld schoot, een uitstekende start voor hem in de compoundklasse. In totaal worden er 7 ronden verschoten, waarvan de 6 hoogste scores tellen voor plaatsing voor de Rayon-kampioenschappen in 2019.

Grote Clubactie
Ook dit jaar doet Concordia Florebith weer mee met de Grote Clubactie. Met het bedrag wat opgehaald wordt zal het opleidingsmateriaal voor nieuwkomers op orde gebracht worden. Het huidige materiaal is verouderd en aan vervanging en uitbereiding toe. Door meer ruimte in het tijdelijk clublokaal is het waarschijnlijk dat er ook meer mensen kennis willen maken met deze mooie hobby / sport. Voorheen in ’t Groene Woud had Concordia Florebith de beschikking over 4 schietbanen. Super gezellig en knus, maar niet zoveel ruimte. Nu beschikt de vereniging in de tijdelijke accommodatie over 6 banen, wat al veel meer ruimte geeft om te groeien. In de gewenste nieuwe locatie hoopt de vereniging gebruik te kunnen maken van minstens 10 banen. Niet alleen om dan grotere wedstrijden te kunnen organiseren, maar ook om de potentiele groei van de vereniging te kunnen opvangen en mogelijk te maken. Het handboogschieten maakt een sterke opmars, niet alleen door het handboogschieten in meerdere bekende films en series, maar ook door de goede prestaties van de Nederlandse Handboogtoppers die hoge ogen gooien op Europees-, Wereld- en Olympisch niveau.
Voor meer informatie: www.concordia -florebith.org [l]