Streep door zelfverzonnen regels in Margrietstraat

OUD GASTEL - De bewoner die meende een bloembak en markeringen op de hoek van de Margrietstraat/Rijpersweg te kunnen zetten, wordt teruggefloten. Burgemeester Vonk-Vedder wil dat een en ander omwille van de veiligheid zo snel mogelijk verdwijnt.

DOOR VERA DE GEUS

"Deze inwoner van Oud Gastel heeft een witte doorlopende lijn op de openbare weg gezet en zo ook op het trottoir. Daarnaast zijn de letters ERF en NP aangebracht en is een betonnen bloembak geplaatst", zo zegt burgemeester Jobke Vonk-Vedder. "We kunnen niet anders dan concluderen dat dit enorm gevaarlijke situaties oplevert. Als iemand hier tegenaan rijdt, is dat de verantwoordelijkheid van de gemeente Halderberge. De betonnen bak staat immers op de openbare weg. Dit kunnen we niet accepteren, dit kan echt gewoon niet", aldus de burgemeester. Ze geeft aan de dat de illegale zaken ontdekt zijn door de gemeente. "In eerste instantie viel alleen de bloembak op, maar na nader onderzoek blijkt er nog meer niet te kloppen", legt ze desgevraagd uit.

Illegaal

De eigenaar kreeg het verzoek de strepen, letters en bloembak te verwijderen, maar weigert dit te doen. Hij wilde de onenigheid oplossen door het desbetreffende gedeelte van de openbare weg van de gemeente te kopen, maar daar wil de burgemeester vanwege het veiligheidsrisico niets van weten. Daarom legt de gemeente Halderberge de Gastelnaar een last onder bestuursdwang op om een einde te maken aan de illegale en gevaarlijke situatie. [l]