Jan Paantjens tijdelijk wethouder in Etten-Leur

HALDERBERGE - Jan Paantjens wordt de tijdelijke vervanger van Jan van Hal als wethouder van Etten-Leur. Paantjens is momenteel raadslid in de gemeente Halderberge voor het CDA. In de periode van 2007 tot 2018 was hij er wethouder en locoburgemeester. Ad van Tetering zal tijdelijk terugkeren naar de de Halderbergse gemeenteraad zolang als dat dat nodig is. Van Tetering is geen onbekende in de politieke arena. Van 2007 tot 2018 had hij een zetel in de raad.

DOOR VERA DE GEUS

Jan van Hal, wethouder van Etten-Leur, werd in augustus van dit jaar helaas getroffen door een lichte beroerte. In de afgelopen weken is hij tot de conclusie gekomen dat een terugkeer als CDA-wethouder in Etten-Leur op heel korte termijn niet haalbaar is en dat een overhaaste terugkeer zijn herstel geen goed zal doen. Dat herstel verloopt overigens voorspoedig, zo laat het CDA weten. Toch voelt men zich genoodzaakt om te komen met een tijdelijke oplossing voor het wethouderschap in de gemeente Etten-Leur.

Ervaren

Zijn tijdelijke opvolger Jan Paantjens, oud-wethouder van Halderberge, is volgens de partij een ervaren bestuurder, is bekend met het politieke handwerk en heeft kennis van Etten-Leur en de regio. "Wij zijn ervan overtuigd in hem een heel geschikte tijdelijke vervanger te hebben gevonden", aldus het CDA.

Zeer ervaren

Omdat Jan Paantjens als wethouder aan het werk gaat in Etten-Leur moet hij zijn raadslidmaatschap voor de gemeente Halderberge opgeven. Hij doet dit volgens de partij met pijn in zijn hart. "Voor de komende periode zal oud-raadslid Ad van Tetering tijdelijk de honneurs gaan waarnemen. Ad is een zeer ervaren en gedreven CDA raadslid. Hij zat van november 2007 tot april 2018 in de Halderbergse gemeenteraad. We zijn blij dat Ad heeft ingestemd met een tijdelijke terugkeer in de raad", aldus het CDA. De partij laat weten dat de fractie op korte termijn in onderling overleg zal bepalen wie het fractievoorzitterschap op zich zal nemen.

'Oud-raadslid Ad van Tetering keert terug in gemeenteraad'

"Dit moet onderling nog bepaald worden", aldus het CDA.

Toekomst

Voor de toekomst is het de bedoeling dat, wanneer Jan van Hal zijn werkzaamheden weer op zich kan nemen als wethouder in Etten-Leur dat Jan Paantjens gewoon weer zal terugkeren in de Halderbergse raad. [l]