Cobi met de gewonnen prijs.
Cobi met de gewonnen prijs. Johan de Jong

Cobi Echardt derde bij Nederlandse Kampioenschappen Kruisboog

OUDENBOSCH - De competitie van het kruisboog schieten is weer ten einde gekomen.

Na een heel jaar geschoten te hebben werd er op de Kampioenen dag van Onderlinge West Brabantse Bond de prijzen verdeeld. Danny Eckhardt had de tweede plek in de A klasse, Tjeerd Ploeg had de eerste plek in de B klasse, Stan Langeweg was eerste bij de jeugd klasse nadat hij als enige jeugd schutter was van dit jaar. Wij zouden graag wat meer jeugd schutters zien bij het kruisboog schieten het is een ontspannende sport daarbij je rust en de stres onder controle moet houden dat past bij de tegenwoordige jeugd. Op de Kampioenendag zelf werd ook nog geschoten voor de dagprijs daar werd Johan de Jong eerste met 97 punten in de Ere klasse. Ook werd er nog met de buikboog geschoten zoals ze vroeger schoten zonder hulpmiddelen gewoon over de buik van de pijl, daarbij werd Johan de Jong eerste met 90 punten in de A klasse werd Jos Buijs eerste met 85 punten in de B klasse.

Kwartjes verschieting

Op Zondag 7 Oktober werd als afsluiting het traditionele kwartjes verschieting binnen onze club Kruisboogvereniging Strijd in Vrede verschoten. Twee ronden van 15 schoten om de eindstand te bepalen. Bij de eerste ronde was Stan Langeweg de betere schutter met 139 punten. De tweede ronden was Luke Langeweg en Johan de Jong met 142 punten de hoogste. Uitslag van de geschoten punten 1e Johan de Jong 281 punten; 2e Tjeerd Ploeg 275 punten; 3e Luke Langeweg 274 punten.

Nu alle punten van gehele jaar zijn opgeteld is 1e Johan de Jong in totaal met 1126 punten, 2e Danny Echardt met 1110 punten, 3e Tjeerd Ploeg met 1099 punten. De titel keizer blijft bij Johan de Jong en de titel koning bij Danny Eckhardt.

Ook tijdens de kwartjes-verschieting werd er gekeken wie op deze dag zijn gemiddelde het beste heeft verbeterd. De verbeteringsprijs werd toegekend aan het jeugd lid Stan Langeweg met een verbetering van 10%.

Cobi Eckhardt

Tijdens de feestelijke afsluiting werd er nog felicitaties uitgebracht aan Cobi Eckhardt die de derde prijs behaalde in de dames B klasse bij het Nederlandse Kampioenschappen in Gorredijk te Friesland. Interesse in deze schietsport of graag een keer komen kijken mail naar info@kruisboogstrijdinvrede.nl[l]