“Iedereen met of zonder verwijzing is welkom bij Fit en Gezond”, aldus Daniël van Gool. FOTO ELS ROMMERS
“Iedereen met of zonder verwijzing is welkom bij Fit en Gezond”, aldus Daniël van Gool. FOTO ELS ROMMERS Foto:

Fit en Gezond breidt zorg uit

OUDENBOSCH – Nog geen half jaar na de verhuizing van Fit en Gezond naar de Bosschendijk, breidt het multidisciplinaire sportcentrum alweer uit. Aan het paramedisch team zijn nu namelijk ook osteopaat Miranda Jansen, acupuncturist Paul van Alphen en kinderpraktijk Kakelbont toegevoegd. "Dus nog meer kennis en kunde onder één dak", verklaart praktijkverantwoordelijke Daniël van Gool. En wat hem betreft, blijft het daar niet bij…

DOOR ELS ROMMERS

Of je nou verantwoord wilt sporten of van je lichamelijke klachten af wilt, in beide gevallen ben je bij Fit en Gezond in vertrouwde handen. Want dit sportcentrum combineert gerichte praktijkzorg met gezond bewegen. Daniël, echografist, fysio- en manueel therapeut, legt uit: "Het is een soort kruisbestuiving. Krijgen onze leden tijdens het sporten ergens last van, dan kunnen wij daar meteen op behandelen. Andersom geldt dat bewegen noodzakelijk is voor een efficiënte revalidatie en het verhelpen van fysieke klachten. Omdat dit allemaal in hetzelfde pand, onder professionele begeleiding van een specialistenteam gebeurt, oogsten wij in korte tijd veel resultaat."

Echografie

"Onze kracht ligt in de bundeling van al die disciplines. De lijnen zijn kort. We kennen onze leden en/of patiënten persoonlijk en hun behandelplan wordt compleet op maat gemaakt. Door gebruik te maken van elkaars specifieke kennis en uitwisseling daarvan, verloopt het zorgproces voor de patiënt in een soepele flow. Een prachtig middel daarbij is echografie, een onderzoeksmethode die we sinds kort kunnen inzetten", zegt Daniël enthousiast. "Daarmee kun je als het ware in het lichaam kijken, wat een belangrijk onderdeel kan vormen van de diagnostiek. Laatst nog constateerden we dankzij een echo dat iemand zijn middenvoetsbeentje had gebroken. Deze man hebben we meteen doorverwezen."

De mens staat centraal

"Doorverwijzen doen we ook als we merken dat een patiënt gebaat is bij een behandeldiscipline die wij niet beheersen. Onze kennis en ervaring reiken ver, maar we gaan niet zomaar lopen 'knutselen' aan iemand als we niet zeker weten of we hem of haar daarmee ook daadwerkelijk helpen. De mens staat bij ons centraal! Die wervende zin wordt helaas maar al te vaak geroepen, zonder dat dit waargemaakt wordt. Des te meer reden voor ons om te bewijzen dat Fit en Gezond het belang van haar leden en patiënten echt voorop heeft staan. We maken geen onderscheid: iedereen krijgt evenveel zorg en aandacht."

Samenwerken

"We stellen reële doelen en zijn eerlijk naar onze patiënten toe. Ons werk staat in dienst van hun gezondheid. De ervaring leert dat de werkwijze van veel zorginstellingen veelal naar binnen is gericht. Dat vinden wij jammer. Door samen te werken kunnen patiënten nog gerichter én sneller geholpen worden met passende zorg. Wat ons betreft staat die deur dus wijd open."

Welzijn

Daniël is geen man van loze woorden. Zijn vak neemt hij serieus. Tegelijkertijd spat het plezier dat hij daar in heeft er vanaf. Plannen heeft hij nog genoeg. "Op deze locatie is het stuk sport en welzijn dat we aanbieden veel zichtbaarder geworden. Nu is het praktijkgedeelte aan de beurt. In de toekomst zie ik ons een allround zorgpartner worden, hopelijk mét een inpandige huisarts. Bovendien wil ik meer aandacht voor het geestelijk welzijn én wil ik een beweegtuin realiseren." Wordt vervolgd dus…[l]