Links Sophie Goderie, rechts haar vriendin Eileen Sinclair.
Links Sophie Goderie, rechts haar vriendin Eileen Sinclair. Foto:

Sophie Goderie op de vlucht in Hunted

BOSSCHENHOOFD - De in Amsterdam wonende maar in Bosschenhoofd geboren Sophie Goderie maakt dit seizoen haar opwachting in het televisieprogramma Hunted op NPO3. Goderie (26) vormt hierin een koppel met haar vriendin Eileen Sinclair (32). Afgelopen maandag was het tweetal te zien in de eerste aflevering.

DOOR PETER HOUTEPEN

Hunted is een programma waarbij gewone Nederlanders uit handen van de opsporingsdiensten moeten zien te blijven. En dat zijn niet de minste: voormalig (top)rechercheurs, medewerkers van de inlichtingendienst en online speurders.

Dames moeten drie weken uit handen van de drie hunterteams blijven

Zij halen alles uit de kast, inclusief moderne technieken, om de op de vlucht geslagen Nederlanders te vinden. In de vorige seizoenen lukte het maar enkele slimmeriken om tot het einde van het programma op vrije voeten te blijven.

Fan

Sophie Goderie woont sinds zes jaar in Amsterdam, waar ze de acteursopleiding heeft voltooid en nu toegepaste psychologie studeert. Als fan van Hunted gaf ze zich samen met haar vriendin op voor het programma. "Eigenlijk met het idee dat we er toch niet doorheen zouden komen. Maar na een screentest, een medische keuring en een psychologische test, mochten we meedoen."

Gedropt

Hunted telt twaalf deelnemers: vijf duo's en twee solisten. De opnames van het tv-programma vonden begin juni plaats. "We werden met z'n twaalven in Made gedropt. Van daaruit zijn de solisten en de duo's ieder hun eigen weg gegaan om te proberen drie weken lang uit handen te blijven van de drie zogeheten hunterteams. En die zitten je eigenlijk meteen op de hielen. Je moet heel tactisch te werk gaan."

Zwerver

Volgens Goderie zijn de spelregels van Hunted eigenlijk heel simpel. "Voorwaarde is wel dat jij je om de 48 uur verplaatst. Om uit handen te blijven van de hunters moet je eigenlijk leven als een zwerver want elk contact dat je maakt kan een aanknopingspunt zijn om gepakt te worden.

'Het is een heel indrukwekkend, fysiek en
psychisch spel'

Alleen al om die reden hebben Eileen en ik onze mobieltjes thuis gelaten. "Onze pinpassen hadden we wel bij, maar hebben we niet gebruikt. Het is een heel fysiek en psychisch spel." Over de afloop mag en wil ze natuurlijk nog niets zeggen. "Maar het is echt heel spannend." [l]

Het televisieprogramma Hunted met daarin Sophie Goderie en haar vriendin Eileen is de komende weken elke maandagavond te zien op NPO3 om 20.25 uur.