Ook voor de wat jongere kinderen was er een tijdsblok waarin gegriezeld kon worden.
Ook voor de wat jongere kinderen was er een tijdsblok waarin gegriezeld kon worden. Foto:

Bezoekersaantallen Spookhuis

Hoeven gaan door het dak

HOEVEN - Sporthal de Parrestee in Hoeven werd dit jaar alweer voor de derde keer omgebouwd tot gigantisch Spookhuis. Vanaf 8.00 uur 's morgens hard gewerkt door vrijwilligers van Scouting Hoeven, de Peejenzaaiers, Brandweer Hoeven en Sportpunt Hoeven om het complete decor van het Spookhuis op te bouwen.

"De route liep door de hele sporthal, de kleedkamers én het buitenterrein van de brandweer, dus je kunt je voorstellen hoeveel werk dit voor iedereen geweest is", zo vertelt Charona van den Berg. "Na het neerzetten van bouwhekken voor de route, het spannen van zeilen, het plaatsen van verlichting, elektra, muziek en het overige decor begon je de griezelige sfeer al te proeven!"

Uitverkocht

Na een aantal maanden van voorbereidingen konden om 18.00 uur de deuren dan eindelijk open voor alle bezoekers. En dat waren er een hoop: Meer dan 400 tickets werden er dit jaar al in de voorverkoop gereserveerd! Met daarbovenop de personen die de laatste tickets nog aan de deur kochten kwam het totaal zo rond de 500 bezoekers uit. "Helaas hebben we tussen 18.00 uur en 22.00 uur ook mensen moeten teleurstellen, omdat we uitverkocht waren!"

Plundergroep

Iedere groep kreeg een eigen Halloween naam toegewezen zoals Vliegende Vampieren en Zingende Zerken. De bezoekers werden in groepen van acht meegenomen naar kleedkamer 1. Hier kregen ze het verhaal en tevens thema van Spookhuis Hoeven 2018 te horen. "Vorig jaar is in dit Spookhuis de deur der Duisternis geopend. Dit heeft de aandacht gewekt van andere duistere wezens. Zo ook van de overblijfselen van plundergroep de Bokkenrijders. Deze roversbende staat onder het schrikbewind van hun Duivelse kapitein: Hugo!". Na het zien van deze film kregen de kinderen uiteraard ook een spreuk mee die alle spoken onschadelijk zou maken: "Met bokkenrijdersgetob zeg ik nu stop!".

Gillen

"Na het verhaal was het zover om de route door het griezelige Spookhuis met méér dan 50 spoken af te gaan leggen" vertelt de enthousiaste Charona. Nadat iedereen door het Spookhuis was gegaan, kon men opgelucht nog een drankje nemen in het Halloween Café. Hier werd uitgebreid geëvalueerd, gelachen én soms nog een beetje gegild! "Wow, ik schrok zó hard van dat spook achter het zeil!" "Zag je die clown?" "Én Hugo?!" "Het was écht geweldig!" waren enkele lovende reacties." De organisatie kijkt weer terug op een zeer geslaagde editie van Spookhuis Hoeven! [l]