HOEVEN - Hoeven speelde thuis tegen VOAB uit Goirle. We wisten niet wat we van deze ploeg moesten verwachten. Het was de 1ste keer dat we voor de competitie tegen VOAB speelden.

Hoeven ging goed van start al in de 3de minuut kreeg Erwin Roks een kansje. Erwin stond scherp. In de 8ste minuut werd hij vanuit het middenveld via een dieptepass goed aangespeeld. Erwin omspeelde de keeper en plaatse de bal in de linker benedenhoek. Dat was de 1-0. Al snel kwam VOAB gelijk. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd ingekopt door een speler die geheel vrij stond. Hoeven pakte de draad weer op en was met goed combinatievoetbal de bovenliggende partij. Dat keerde zich aan het eind van de 1ste helft. VOAB werd sterker. Onze keeper Damian van Nijnatten behoedde Hoeven in de 44ste minuut voor een goal met een prachtige reflex. Direct daarop was het een vervelend voorval waarbij speler Patrick Suijkerbuijk voor de 2e keer geel kreeg en kon vertrekken. VOAB maakte uit de vrije trap nog een goal maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. 1-1 was de ruststand. De 2de helft moesten we met 10 man aantreden. De mouwen opgestroopt trokken we ten strijden. VOAB werd echter sterker. Een dwarrelschot van afstand verraste onze keeper in de 53ste minuut. Dat was de 1-2. VOAB rook bloed en bleef aanvallen. Een aanval vanaf links werd goed afgerond met een schot in de verre hoek. (1-3). Speler Joost Blaauwhof moest ook vertrekken na direct rood. Toch moeten de complimenten uitgaan aan de 9 overblijvende spelers. Zij deden er alles aan om gelijk te komen. Erwin Roks dook verrassend op voor de keeper van VOAB en maakte de 2-3. Het werd even spannend. Robert Frerichs nam een vrije trap vanaf de 16 meter en plaatste de bal in de rechter benedenhoek. De keeper van VOAB kon net de bal wegtikken. Het bleef bij 2-3. Jammer. We moeten toch een keer punten pakken. Volgende week spelen we uit bij Beek Vooruit om 14.00 uur. Ondanks dat we spelers zullen missen moeten we daar minimaal een punt gaan meenemen.

Hoeven 2 trad ook aan tegen VOAB 2. Zij speelde gelijk (1-1) ondanks dat Hoeven 2 het betere van het spel had.