Afbeelding
Foto:

Zomer kost honderden bomen in Halderberge het leven

HALDERBERGE - De hete zomer vol met hittegolven heeft honderden bomen in Halderberge het leven gekost. Met name de jonge bomen, onder andere langs de Oudenbossche Koepelbaan, waren nog niet bestand tegen de lange droogte. Raadslid Ad van Tetering van het CDA vraagt zich af of de gemeente niet in actie had moeten komen en wie de kosten voor herplant gaat betalen.

DOOR VERA DE GEUS

Raadslid Ad van Tetering is geschrokken van het feit dat er zoveel bomen zijn gestorven. "De oorzaak is waarschijnlijk vooral de droge,warme zomer van dit jaar", zo zegt het CDA. De partij wil weten wat de gemeente Halderberge heeft gedaan om dit te voorkomen.

Water

"Hebben pas aangeplante bomen en hagen voldoende water gekregen om te voorkomen dat ze door droogte stierven", zo vraagt Van Tetering zich af. Hij gaat ervan uit dat de gestorven honderd bomen langs de Oudenbossche Koepelbaan vervangen gaan worden en wil dan ook weten wie de kosten hiervan gaat betalen. Ook ter hoogte van Formido Oudenbosch en in de Halderbergse dorpen hebben veel bomen de zomer niet overleefd. Ook daarvan wil het CDA weten hoe deze vervangen gaan worden en wat de totale schadepost is. Tenslotte vraagt het raadslid wat de gemeente gaat doen om er in de toekomst voor te zorgen dat aanplant wél in leven blijft. [l]