De Belgische zangeres was in 2016 ook al te beluisteren dankzij de fanatieke Kiwanisclub. FOTO PETRA HUIJSMANS
De Belgische zangeres was in 2016 ook al te beluisteren dankzij de fanatieke Kiwanisclub. FOTO PETRA HUIJSMANS Foto: Petra Huijsmans

Dana Winner schittert weer in Halderberge

OUDENBOSCH – Al drie jaar organiseert Kiwanisclub Halderberge een kerstconcert in de Basiliek. Na het succes van de eerste editie keert dit jaar Dana Winner terug in de Oudenbossche kerk. Op 13 december tovert zij de Basiliek om tot een concertzaal. "We leren er iedere keer weer van. Dit jaar is het weer professioneler."

DOOR AMY KLAVERVELD

De Belgische zangeres was in 2016 ook al te beluisteren dankzij de fanatieke Kiwanisclub. De club kreeg hier zoveel reacties op, vele bezoekers vroegen of ze nog eens zou komen, dus besloten ze haar nog eens uit te nodigen. "We hopen op net zo'n succes als de eerste uitvoering," aldus Kiwanislid Jan Oomen.

Goed doel
Kiwanisclub zet zich in voor goede doelen, zo ook de Halderbergse variant. Daarom moest er goed gekeken worden of de kosten van het concert niet te hoog op zouden lopen.

'Door de verlichting krijgt de kerk een schitterend entourage'

"We gaan kerstpakketten uitdelen in Halderberge en Rucphen voor de minder bedeelden." Oomen legt uit dat het opgebrachte geld van het concert lokaal wordt uitgegeven. Medelid Willy Dircken doet er nog een schepje bovenop. "We hebben zelfs een tweede goede doel. Daar gaat het geld heen dat we over hebben van de kerstpakketten." Welk doel dat is, willen de mannen nog niet kwijt.

Professioneel

Aankomend concert is alweer de derde editie van het evenement. "We leren er iedere keer weer van. Dit jaar is weer een stuk professioneler." Dircken vertelt dat ze dit jaar werken met gereserveerde stoelen, net als in een theater. "We willen dit jaar ook televisieschermen neerhangen."

'Voor volgend jaar zijn we bezig met een buitenlands optreden uit Moskou'

Vorig jaar hadden ze zo'n negenhonderd man in de basiliek zitten. De organisatie van dit concert is in handen van Denie de Jong, Danny van Rijswijk, Jan Oomen en Willy Dircken.

Vooruit denken
Dat de kerstconcerten groot succes opleveren, is wel duidelijk. Daarom zijn de mannen nu al bezig met de voorbereidingen voor de komende jaren. "Voor volgend jaar zijn we weer bezig met een buitenlands optreden, uit Moskou dit keer." Volgend jaar bestaat de club twintig jaar, en dat willen ze vieren. Ook voor 2020 is de artiest al benaderd.

Betoverend
De reden waarom de Kiwanisclub voor de Basiliek heeft gekozen, is voor de mannen erg logisch. "Door de verlichting krijgt de kerk een schitterend entourage. Natuurlijk zorgen we voor aankleding in een echt kerstsfeer. We toveren de Basiliek om tot een theater," Oomen ziet het al helemaal voor zich.

Kaartjes

Kaarten voor het kerstconcert zijn via de website kiwanis.nl/halderberge/dana-winner te koop en vanaf 8 november kunt u ze ophalen bij tabakswinkel 'T Koepelke Markt 36, 4731 HP Oudenbosch, reserveren is niet mogelijk.

Na het succes van de eerste editie keert dit jaar Dana Winner terug in de Oudenbossche kerk. ARCHIEFFOTO