OUDENBOSCH - Handboogvereniging Concordia Florebith heeft met Halloween een griezelige wedstrijd georganiseerd. Robert Rommens en Niels Elst hadden de organisatie in handen en kwamen met een nieuwe opzet.

Een wand vol met omgedraaide spelkaarten, met verspreid jokers met plus- of minpunten. De bij elkaar geschoten kaarten werden opgeteld, vermeerderd of verminderd met de geschoten jokers. De hal was Halloween aangekleed. De rookmachine, Halloween-muziek en de disco lampen maakte de sfeer compleet. Bij de jeugd waren er 12 deelnemers. Bijna iedereen, van groot naar klein, was verkleed in een Halloween item. Na 22 schot was de hoogst geëindigde Jason Stam. Hij veroverde de eerste Wissel-Pompoen. De hoofdprijs voor de jeugd.

Na deze jeugd wedstrijd was het de tijd voor de volwassenen, helaas was de opkomst niet zo groot, maar daardoor niet minder gezellig.

door de wat lagere opkomst konden de schutters ook wat meer schot doen. Na 30 tellende schoten was het Johan Rockx die uiteindelijk de Wissel-Skull in de wacht sleepte, de hoofdprijs voor de volwassenen. Met veel hoge jokers eindigde hij ruimschoots voor de nummer 2.

Tijdens het schieten waren er Halloweenhapjes beschikbaar, bijvoorbeeld het ‘2e-hands voedsel’ zal ik maar zeggen was toch heel lekker. En ook de Mummies en spinnen eieren smaakte gelukkig véél beter dan dat het er uit zag.

Robert en Niels hebben na dit succesvolle jaar, al weer nieuwe plannen voor de volgende editie die zij graag weer willen organiseren.

Competitie 25 meter 1 pijl

De afgelopen week werd de 1e ronde geschoten op de thuisbanen van handboogvereniging Concordia Florebith. Uit de regio Roosendaal en omstreken kwamen de schutters hun wedstrijd schieten. Van de Halderbergse vereniging kwamen 15 leden in actie. Drie leden schoten door de 9 gemiddeld (225 punten), met als grote uitblinker Joost Verlouw, die in de klasse Compound 239 punten schoot, een dik persoonlijk record. Hij laat al zien op trainingen dat de vorm groeiende is, maar met dit resultaat bevestigt hij duidelijk op de goede weg te zijn... een topscore!

Uitslag

In de klasse Compound: Joost Verlouw 239 punten; Suzan Renner 228 punten.

In de klasse Recurve: Jack Elst 229 punten; Johan Rommens 220 punten; Alex de Kreek 2019 punten; Ad van Domburgh 212 punten; Donnie Ossenblok 210 punten; Robert Rommens 209 punten; Johan Rockx 204 punten; Eugenie Merkx 198 punten; Koen Rijndorp 197 punten; Sjaan Verbogt 181 punten en Niels Elst 178 punten.

In de klasse Instinctive Bow: Thijs Bezemer 156 punten.

In de klasse Longbow: Jack van Domburgh 153 punten.

Meer informatie over Concordia Florebith op www.concordia-florebith.org. [l]