De kampioenen en trotse coaches van Les Fleurs.
De kampioenen en trotse coaches van Les Fleurs. Conny van Caam

STAMPERSGAT - Het weekend van 3 en 4 november stond voor de meiden van Les Fleurs in het teken van de Brabantse Kampioenschappen. Met bijna 20 routines wisten de meiden maar liefst zeven keer goud, drie keer zilver en zes keer brons mee te nemen naar Stampersgat.

Op zaterdag was de dag van de jeugd en de junioren. Bij het Technisch programma niveau drie behaalde Isa een 4e plaats. Esmee kreeg de bronzen medaille en Birgit ging er met het goud vandoor. Bij het technisch programma niveau 4 was het volledige podium voor Les Fleurs. Amber kreeg de bronzen medaille, Myrthe het zilver en Madelon goud.

Isa heeft met haar alladinshow een mooie 3e plaats behaald. In de jeugd drie basis komen Birgit en Esmee uit. Esmee wist op muziek van Annie een 5e plaats te behalen en Birgit werd met haar kleine zeemeerminshow 2e!

Dat het aantal solisten toeneemt binnen de majorettewereld, maakt het er niet makkelijker op om op het podium te komen. Toch wist Amber van de achttien solisten een bronzen medaille te behalen.

Voor Madelon die uitkomt in junior top was de gouden medaille.

De B- groep komt uit in de jeugd 2 basis en stond met hun circus show weer te stralen op de vloer. Jitske, Iris, Birgit, Esmee, Jesseny, Charlotte, Nienke, Yfke, Isa, Iris en Zaira hadden van te voren de ouders voorzien van een mooie rode clownsneus, zodat het lachen nog beter ging. En met ruim drie punten boven de nummer 2 gingen deze meiden al weer een kampioenstitel naar huis.

Bibi, Madelon, Nerena, Amber, Kim, Debby, Myrthe en Eveline gingen met hun superheldenshow proberen een podiumplek te behalen. Ze weten blijkbaar op het juiste moment te pieken en werden ook beloond met een kampioenstitel.

Zondag

Op zondag was de dag van de senioren. Madelon en Myrthe doen mee aan artistic twirl en Madelon werd in deze categorie 3e en het goud was voor Myrthe.

Myrthe treed ook op als duo samen met Eveline. In de categorie duo senior midden behaalde zij een derde plaats. En om het geheel af te sluiten wist Myrthe met haar solo ook nog eens goud te behalen.

De coaches Kitty, Diana en Lesley kunnen met deze mooie resultaten dan ook heel tevreden terug kijken op een zeer geslaagd Brabants Kampioenschap en gaan voorbereiden voor het Nederlands Kampioenschap op 26 en 27 januari in Almere.[l]