Gino Neelen met certificaat voor behalen zilveren plak met team bulls gym uit Roosendaal.
Gino Neelen met certificaat voor behalen zilveren plak met team bulls gym uit Roosendaal. Onbekend met Telefoon van Werner Neelen

Zilveren medaille voor Gino Neelen op het WK kickboksen

BOSSCHENHOOFD - Gino Neelen uit Bosschenhoofd heeft aan de Unified World Championships Kickboksen deelgenomen.

Het toernooi vond van 31 oktober tot en met 4 november in het Italiaanse Marina di Carrara plaats. In totaal zijn er 14 Nederlandse vechters via de UFF (Unified Fighting Federation) naar Italie afgereisd om aan het WK deel te nemen. Aan het toernooi namen meer dan 5000 atleten uit 107 landen over de hele wereld deel.

In de voorbereiding heeft Gino 6 dagen per week getraind en soms zelfs 2 keer per dag. In 8 weken tijd heeft hij 15 kg gewicht verloren om uit te kunnen komen in de -/-68kg klasse in de leeftijdscategorie 13-14-15-jarigen. Naast de intensieve training onder de bezielende begeleiding van Johan en Lorenzo Neelen bij Bulls Academy in Roosendaal, deed Gino looptraining, krachttraining en volgde hij een streng proteïnerijk dieet.

Het harde trainen en diëten heeft Gino geen windeieren gelegd. Naast de ervaring om in de voorbereiding af te kunnen zien, heeft Gino ook de 2e plaats en daarmee de zilveren medaille behaald. In de finale kwam Gino uit tegen een jongen uit Schotland, die hij continue heeft opgejaagd en in zijn achteruit heeft gezet. Helaas heeft de tegenstander toch net iets meer punten weten te scoren dan Gino, waarmee Gino zich de 2e van de wereld in zijn klasse mag noemen.

We zijn supertrots op het mooie resultaat. Als Gino zo doorgaat, belooft dat wat voor de toekomst![l]