sfeerimpressie van Amusant Gastels in de Laurentiuskerk in Oud Gastel.
sfeerimpressie van Amusant Gastels in de Laurentiuskerk in Oud Gastel.

De 10e editie van Amusant Gastels komt eraan

OUD GASTEL - Rolf van Rijsbergen is Gastelaar van geboorte. Rolf kreeg zanglessen van Edvard Kraeder, Max van Weegberg en Pat Gideon en acteer workshops van Lucas Borkel. Hij maakte furore als musicalster in onder meer Cyrano, Evita, Titanic en theatershows in De Efteling. In veel voorstellingen zong hij samen met mezzosopraan Paulien du Bois en samen komen ze uit in de Abba-bootleg groep Voulez Vous. Een aantal jaren terug zong het tweetal ook bij Amusant Gastels van de Fanfare.

Pauline Dubois behoeft waarschijnlijk geen introductie meer bij de mensen die al vaker bij Amusant Gastels zijn geweest. Mezzo sopraan Pauline studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie waar ze afstudeerde met een specialisatie in Moderne dans, Jazz en Tap dans. Ze kreeg zanglessen van Jeanne Companjen en Maria Rondèl. Ze speelde in de musicals Romeo & Julia, Alladin de musical, The Dancing Queens, Grease, De Efteling Sprookjesshow, West Side Story, Pumpboys & Dinettes en Madley Vocals on Route. Naast uitvoerend artiest is Pauline ook werkzaam als docente en choreografe bij onder andere de Rotterdamse Dansacademie, Holland Dance Festival in de vakken Jazz, Tap, Modern en Show-Musical dans.

En dan is er nog het Circus Woenzini dat met speciale acts en dans het plaatje deze editie van Amusant Gastels tot een waar feestje zal maken. Dit Circus, dat bestaat uit een aantal familieleden die allemaal gevoel hebben voor Circusacts, wordt nu ook aan iedereen voorgesteld. In Frankrijk, tijdens een vakantie werden circuslessen aangeboden als animatie en men bleek hier gevoel voor te hebben. Zoveel zelfs dat de familie ook beroepsmatig is blijven spelen en hier is hun liefde voor de verschillende acts gaan leven en groeien. De Waanzinnige Woenzini’s waren geboren. In Breda was niet veel mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zodoende zijn ze op jongleerdagen en festivals terecht gekomen. Ze geven ook workshops en scholingen van Circomundo Kay Fou en de Mime Studio. Hun gepassioneerde hobby is in september 2004 uitgegroeid tot het starten van Jeugdcircus Woenzini Breda, en deze groep geweldige mensen zal aanwezig zijn tijdens de 10de uitvoering van Amusant Gastels.

Heeft u al kaartjes? Tickets zijn verkrijgbaar bij de Martwienkel, Onder de Toren of via amusantgastels2018@gastelsfanfare.nl[l]