Afbeelding

Loïs Schoonen pakt eerste medaille van dit seizoen op Internationale wedstrijd

OUDENBOSCH - Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen uit de A-selectie van Dynamo Roosendaal zijn hun eerste wedstrijd dit seizoen goed van start gegaan. Zij namen deel aan de Chalk Bowl Challenge te Colchester in Engeland.

Op vrijdagochtend 2 november vertrokken de turnsters samen met hun trainsters Karin Raven, Linda Hartog en jurylid Lieve van den Brandt al vroeg richting Schiphol. Een leuke en spannende reis voor de boeg zonder hun ouders en voor Loïs ook nog eens de eerste keer vliegen. Wat ook nogal spannend was, is dat de dames voor het eerst vrije oefenstof zouden gaan turnen. Wat er ook zou gebeuren, ze hadden er ontzettend veel zin in!

Na een goede reis en gesetteld te zijn in hun huisje, stond de podiumtraining op de planning. De training ging vervolgens prima en moe maar voldaan vielen de dametjes snel in slaap.

Wedstrijddag

Zaterdag was de wedstrijddag. De turnsters startten op brug wat niet helemaal vlekkeloos verliep. Helaas moesten ze beiden een val incasseren, maar zag de oefening er verder bij allebei mooi en strak uit. Mooi genoeg voor een gouden medaille voor Loïs en een zilveren voor Joany! Dat hadden ze niet verwacht. De balk was vandaag niet hun sterkste toestel, ook hier moesten ze beiden de balk zelfs een paar keer verlaten wat hun teveel punten kostte. Op vloer lieten ze hun mooie nieuwe vloeroefeningen zien en dat zag er, ondanks dat ze hem pas een maand geleden aangeleerd hebben, al heel netjes uit. Ook de sprong ging goed en mocht Loïs het zilver om laten hangen. Allround eindigde Loïs op een mooie derde plaats en mocht een beker in ontvangst nemen. Joany eindigde allround op de 5e plaats.

ls kers op de taart bleek er ook nog een trofee te zijn voor het hoogste brugpunt per categorie, dus ook die mocht Loïs nog mee naar Nederland nemen. Wat een geweldig resultaat op deze toch al zo geslaagde trip!

Zondag hadden ze nog een dag sightseeing gepland en op maandagochtend reisden ze weer terug. Het was een zeer mooie en leerzame, eerste en gelijk internationale wedstrijd en een super leuke ervaring. Een speciale dank aan de trainsters voor de goede zorgen en begeleiding.[l]