Piet van As ontvangt de bokaal uit handen van Dhr Osterloh.
Piet van As ontvangt de bokaal uit handen van Dhr Osterloh. Jac Hultermans

Oud Gastel winnaar Osterloh Bokaal 2018

OUD GASTEL - Oud Gastel is winnaar geworden van de Osterloh Bokaal 2018. In een sfeervolle biljartzaal van 't Veerhuis te Oud Gastel werd de prijsuitreiking gehouden.

Om 10.00 uur opende Nol Krijnen de bijeenkomst en onder het genot van het eerste kopje koffie werd er bijgepraat over het verloop van de strijd om de bokaal. Dat er drie bestuursleden van de KBO Oud Gastel aanwezig waren werd door de aanwezigingen zeer op prijs gesteld.

In het verloop van de strijd om de bokaal was het al snel gedaan met de kansen voor Oudenbosch B (plaats 7)en Bosschenhoofd B (plaats 6).

Stampersgat maakte een einde aan de droom die Hoeven nog had in speelronde 8, daardoor kwam Hoeven op plaats 5.

Oudenbosch A, Bosschenhoofd A, Stampersgat en Oud Gastel gingen in de laatste drie speelrondes bepalen wie de bokaal in 2018 voor 1 jaar in zijn bezit kreeg. In de 2 voorlaatste speelrondes werd er nog gestreden tegen de al kansloze teams.

Oud Gastel was in de laatste speelronde vrij maar bezette wel de koppositie, Bosschenhoofd A liep tegen de lamp bij Oudenbosch B en met een verschil van 422.72 tegen 422.22 matchpunten bleef Oud - Gastel op de eerste plaats en werd Boschenhoofd 2e.

Oudenbosch A was door dit resultaat de grote kanshebber om de bokaal voor de 2e achtereenvolgende maal in de wacht te slepen. Echter zij kregen bezoek van Stampersgat dat nog uitzicht had op de 3e plaats, het werd een verpletterende nederlaag voor Oudenbosch A en zij vielen terug naar een 4e plaats, Stampersgat werd beloond met plaats 3.

Voor de prijsuitreiking benadrukte Dhr. Osterloh hoe belangrijk de organisatie van dergelijke wedstrijden voor senioren kan zijn, de saamhorigheid die er dan leeft is hier een voorbeeld van,een zeer groot voorbeeld is ook het nederlaag toernooi in Boschenhoofd (blokhut) waar dit jaar 103 teams uit de verre omtrek aan deel nemen het zijn de krenten in onze senioren biljartsport in Halderberge.

Onder het genot van een hapje en drankje werd om 11.30 uur de bijeenkomst afgesloten.[l]