Carnaval 2019 Meekrapdurp is officieel begonnen

STAMPERSGAT - Zaterdag 10 november was het zover. De start van het feestelijk carnavalsseizoen in Meekrapdurp. Het carnavalsseizoen waarin De Meekrap 66 jaar bestaat en vandaar ook het motto: Waor’s de tijd.

Vanaf 20.30 uur verzamelden alle deelnemers van het jaarlijkse songfestival zich in café Geerts welke met de dj’s Xander & Tim al in carnavalsstemming was. In totaal vijf deelnemers hadden zich opgegeven. De dames van De Meekrap, De bende van ellende (dansmariekus), Bamboepieperz & Duo Snirp, The artists formely known as prince Pear te 2nd en his symbols (protocol) en Trio Zandvrees.

Na de loting van de volgorde mocht ieder op zijn beurt het lied ten gehore brengen onder begeleiding van de huisband ’t Kan nog Net. Als laatste kwamen de inmiddels bekende artiesten van Trio Zandvrees op het podium om hun nieuwe nummer 'Vegetarische Kannibaal' ten gehore te brengen waarop een heuse polonaise werd ingezet.

Stemmen

Het stemmen voor het beste lied werd gedaan zoals bij het Eurovisie songfestival waarbij iedere deelnemer één stem had voor de beste act en het beste lied. Ook ’t Kan nog Net mocht dit jaar als onafhankelijke jury een stemformulier invullen. In tussentijd werd de trekking gedaan van de Bliksemloterij waarvan de uitslag terug te vinden is op de website www.cvdemeekrap.nl.

Voorstellen de Meekrap

Om 23:11 betrad Prins Peer II het podium om De Meekrap officieel voor te stellen. Een jaar met de nodige jubilea. Naast dat ze 66 jaar bestaan zijn er namelijk ook nog een aantal andere jubilea te vieren. Jos Verstraten is 44 jaar lid, Kobus is 11 jaar Pliessie, Arend Brads is 11 jaar lid en Michelle Brands is 11 jaar Dansmarieke. Daarnaast werd Karin Reebergen als nieuw stil lid gepresenteerd. Helaas werd er ook afscheid genomen van Richard Leijs die vanwege de verhuizing naar Flevoland heeft aangegeven te stoppen bij De Meekrap.

Prijsuitreiking

Na de voorstelronde was het tijd voor de prijsuitreiking. Het was een hete strijd maar uiteindelijk was het beste lied van The artists formely known as prince Pear te 2nd en his symbols (protocol) met de titel Het Meekrapdurpogevoel. De beste Acte was voor De bende van ellende (dansmariekus). Het feest ging nog door tot in de late uurtjes. Op naar carnaval 2019.[l]