Dwarsfluitist Gijs Lieffering
Dwarsfluitist Gijs Lieffering A.Zielhorst

Gijs Lieffering neemt afscheid van Hoklavier

OUDENBOSCH - Na ruim 25 jaar spelend lid te zijn geweest van blazersensemble Hoklavier uit Oudenbosch heeft dwarsfluitist Gijs Lieffering zondag afscheid genomen. Weliswaar met pijn in zijn hart, maar ook met tevredenheid.

Gijs was een van de mensen die kort na de oprichting van Hoklavier het ensemble met zijn dwarsfluit kwam versterken. Aanvankelijk waren er vier (amateur)musici, maar in de loop der jaren is het ensemble uitgegroeid tot tien spelers, negen blazers (dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot, baritonsax) en een pianist.
Gijs heeft in al die jaren vele concerten meegespeeld. Daarbij was hij de vaste spreker, die het welkomst- en slotwoord verzorgde en op een humoristische wijze de aanwezigen wist te bewegen om na afloop een bijdrage in de mandjes te deponeren. De vaste bewoording van zijn verzoek was: “het hoeft niet te rinkelen, ritselen is ook goed”.
De medemusici van Hoklavier karakteriseren Gijs met de volgende woorden: droge humor, trouw, plezier maken, goed kunnen luisteren, betrokkenheid tonen, kenmerkende brede glimlach en gezellige vriend. Het afscheid werd gevierd met een gezellige lunch in restaurant Den Halder te Hoeven in aanwezigheid van zijn vrouw, waarbij Gijs in de bloemetjes werd gezet.

Erelid

Ook kreeg hij een oorkonde en tevens een benoeming als erelid. Zijn muziekcollega’s en dirigent Jan Roovers hadden hun waardering op papier gezet en de conclusie kan niet anders zijn dan dat Gijs nu al gemist wordt. Allen hopen, dat hij nog lange tijd een bezoeker van de concerten van 'zijn' Hoklavier zal zijn, als erelid.

Gijs en Agnes Lieffering