Geluidsoverlast Zellebergen stoort buurt

OUDENBOSCH - Woonzorgcentrum De Zellebergen in Oudenbosch moet aan de slag met de geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door de warmtewisselaar die op het dak van het complex staat. De buurt ervaart overlast en diende een klacht in. De gemeente stelde een onderzoek in waaruit bleek dat het apparaat inderdaad te veel herrie maakt.

DOOR VERA DE GEUS

Volgens burgemeester Jobke Vonk-Vedder speelt de overlast al enige tijd en gaat het om een ernstige vorm van geluidsoverlast. Buurtbewoners hebben om die reden een klacht ingediend bij de gemeente Halderberge die daarop in actie kwam.

Dwangsom

De twee buren vroegen om handhaving. Uit onderzoek bleek dat de gestelde geluidsnormen inderdaad overschreden worden. De gemeente Halderberge heeft daarom besloten een last onder dwangsom op te leggen aan De Zellebergen. Wanneer het geluid weer boven het gestelde aantal decibellen komt, moet de zorginstelling tweeduizend euro betalen met een maximum van tienduizend euro.

Controle

De gemeente Halderberge gaat de komende tijd regelmatig controleren of er sprake is van geluidsoverlast. De Zellebergen heeft eerst nog wel twee weken de tijd om de situatie aan te passen. [l]