West Brabants Gemengd Koor met Weihnachts-Oratorium op weg naar Kerst

OUDENBOSCH - Al voor de intocht van Sinterklaas was het WBGK al volop bezig met het instuderen van het beroemde “Weihnachts-Oratorium” van Heinrich F. Müller. Dit muziekstuk vormt de hoofdmoot van ons avondconcert.

Door koor, zangsolisten en orgelmuziek wordt het alom bekende Kerstverhaal muzikaal ten gehore gebracht. Hoewel de tekst in het Duits is zullen bezoekers zeker de onderdelen “Es ist ein Ros entsprungen”, “Stille Nacht, Heilige Nacht”, het engelengezang “Ehre sei Gott”, een Herderslied en “Die Heilige 3 Könige zeker herkennen. Naast de liederen van het Oratorium zingen we ook kerstliederen als: “Nu sijt wellekome”, “Christmas Lullaby” van Joh Rutter, en “La Vergine degli Angeli” van Guiseppe Verdi.

Ons koor staat ook deze keer weer onder leiding van vaste dirigent Christ Vergouwen. Ook twee solisten t.w. Corinne van Wijk, sopraan en Paul den Otter, tenor verbinden de koorgezangen. Begeleiding vindt plaats op het orgel door Katrien Braspenning. Het concert vindt plaats op zaterdag 22 december in de Protestantse Kerk, Fenkelstraat 24 te Oudenbosch. De aanvang is 19.30 uur, maar u kunt al een kwartier vooraf in de kerk terecht.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of reserveren via emailadres: wbgk@outlook.comonder vermelding van uw naam en aantal. Houd er rekening mee dat het aantal zitplaatsen in de Kerk beperkt is. Wees dus op tijd met bestellen! Ondanks de drukte op de ‘kerstconcert-markt’ hopen we de intieme Kerk toch helemaal vol te krijgen.

Tot slot willen we u meedelen dat we op 14 december in zaal Bovendonk in Hoeven door KBO-Brabant de gelegenheid krijgen, op een besloten bijeenkomst, alvast te oefenen voor 22 december. Hetty Sponselee is daar onze begeleidster op de piano. [l]