OUDENBOSCH - Op vrijdag 30 november om 20.00 uur zal in de Drie Koningen aan de Markt een tentoonstelling worden geopend.

Deze keer is in het onderkomen van de Heemkundige kring Br. Christofoor uit Oudenbosch een tentoonstelling ingericht met foto's uit voornamelijk de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Het unieke van deze foto's is het feit dat ze gemaakt zijn door de gemeente-archivaris uit die tijd de heer drs. Clemens Lohman. Oudenbosch is in de genoemde periode veel veranderd. Het alom bekende Kalishoek werd gesaneerd evenals een gedeelte van het West Vaardeke. Grote villa's zoals Huize de Molen moesten verdwijnen en alleen aan de doorgaande route verdwenen de café's Kwerkerslust, Velletri, Mentana, en het café van de familie Key- Ossenblok. Het is alleszins de moeite om deze tentoonstelling te bezoeken. als toelichting op de foto's van de heer Lohman zijn bijzonderheden over bewoners tentoongesteld of vermeld.

Opening tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling geschiedt door de heer Rinie Voermans. Rinie Voermans was jaren de rechterhand van de Lohman en werkt nu nog op het West Brabants Archief. Na de opening is de tentoonstelling voorlopig iedere woensdag en iedere zondag onder het genot van een kopje koffie of thee gratis te bezoeken van 14 uur tot 16 uur. Het spreekt voor zich dat de tentoonstelling vooral bedoeld is voor de leden van de kring, maar ook anderen zijn welkom.[l]