Heer Jans Ruitertjes scoren op eigen concours

OUD GASTEL - Zaterdag 1 december en zondag 2 december was het eindelijk weer zo ver. Ponyclub de Heer Jans Ruitertjes organiseerde op Ruitersportcentrum de Reigershof hun eigen springconcours. Tevens waren bepaalde rubrieken van deze wedstrijd, een van de mogelijkheden voor de deelnemers om zich te selecteren voor de Brabantse Kampioenschappen komend voorjaar.

Zaterdagochtend werd er van start gegaan door de allerkleinsten. Deze kinderen starten nog niet officieel maar mochten eens meemaken hoe het is om een parcoursje te springen zonder alle druk en op aangepaste hoogte. Vanaf 20 tot 80 centimeter werd er fanatiek gesprongen. Dat waren veel ingespannen gezichtjes en vaak ontlading bij het verlaten van het parcours, Ook kinderen die normaal niet vaak springen of een nieuwe pony eens uit wilde proberen waren aanwezig, Het was een mooie ervaring zo en voor iedereen was er een leuke attentie als afsluiter. Na het oefenparcours begon het echte werk, de klassieke parcoursen die meetelden voor de selectie en het vrijwillige extraatje, de progressieve parcoursen die op tijd en punten worden gereden. De fantastische resultaten van de leden van de Heer Jans Ruitertjes waren als volgt:

Klasse A/B-B -Klassiek: 1. Imke Boden met Vennebos Coco Chanel; 2. Tesse van der Meer-Kim; 4. Jules Boden-Colne Tana; 5. Abbey May Kool-Clinckerland Darco C; 6. Tesse van der Meer-Red Devil; 7. Bente van der Slik-Elvis.

Klasse A/B-B Progressief: 1. Jules Boden-Colne Tana; 2. Bente van der Slik-Elvis; 3. Imke Boden-Vennebos Coco Chanel; 5. Abbey May Kool-Clinckerland Darco C.

Klasse B-C-Klassiek: 2. Liv Rijsdijk-Justin; 4. Thijs Braspenning-Filou; 5. Sophie Evers-Hoge Linthorst Ali B; 6. Jolie Frik-Special Sunnylight.

Klasse B-C-Progressief: 2. Liv Rijsdijk-Justin; 4. Thijs Braspenning-Filou.

Klasse B-D/E-Klassiek: 15. Anouk Bouwens-Connection; 18. Cynthia Wouda-Snowstorm; 22. Seline van der Wiel-Hulstkamps Ashley; 30. Roxy Roozendaal-Phoebe.

Klasse B-D/E Progressief: 6. Anouk Bouwens-Connection; 9. Roxy Roozendaal-Phoebe.

Klasse L-D/E-Klassiek: 2. Yan yan Moorman-Higgins Arief; 17. Cynthia Wouda-Snowstorm.

Klasse L-D/E-Progressief: 3. Yan yan Moorman-Higgins Arief; 6. Cynthia Wouda-Snowstorm.

Klasse M-D/E Klassiek: 1. Sanne Heck-Diamond Star.

Klasse M-D/E Progressief: 3. Sanne Heck-Diamond Star.

Klasse Z-ZZ-D/E-Klassiek: 2. Stijn Testers-Eagle BB; 5. Lois Laros-Hello it's me.

Klasse Z-ZZ-D/E Progressief: 2. Lois Laros-Hello it's me.

De ponyclub kan terug kijken op een geweldig concours en een speciale dank voor alle vrijwilligers en sponsors die het mogelijk maken om zo'n mooi evenement neer te zetten. [l]