Amnesty Halderberge doet mee aan Write for Rights

OUDENBOSCH - Op 10 deecember is het de dag van de mensenrechten. Rond deze datum organiseert Amnesty International wereldwijd de actie Write for Rights. We schrijven massaal voor mensen die onrecht is aangedaan. Deze schrijfacties hadden in voorgaande jaren al veel succes.

Dit jaar voeren we actie voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Twee acties
Amnesty Halderberge organiseert 2 acties:
Donderdag 6 december wordt in samenwerking met Filmtheater Fanfare de Noorse film What will people say vertoont. Een film waarin mensenrechten op een indrukwekkende manier ter sprake komen.Voor en na de film kan er een petitie ondertekend worden. Adres:Utopiazaal (Markland College) Pagnevaartweg 7, 4731AA Oudenbosch
Op donderdag 13 december gaan we brieven en groeten schrijven in de hal van het gemeentehuis te Oudenbosch in de ochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur en in de avond van 18.30 uur tot 21.00 uur. Adres: Parklaan 15, 4731 GJ te Oudenbosch.
Write for Rights: schrijf mee en verander een leven! [l]