SC Gastel wint dik verdient

OUD GASTEL - In de 18e minuut vocht Rhinaldo Rockx, bij zijn debuut als basisspeler in SC Gastel 1, een verbeten duel om de bal uit in het zestienmetergebied. De vrij gespeelde bal kwam voor de voeten van Robin, die verwoestend uithaalde onder in de hoek: 1-0. In de 42e minuut raakte de SC Gastel even collectief uit positie. Mats was kort het veld uit geweest vanwege een blessure. De ruimte die hierdoor ontstond op het middenveld werd slim benut door Clinge. Met een prachtig schot werd Coert in de 42e minuut verschalkt; 1-1.

Na rust een zelfde spelbeeld. Clinge gokte op de counter en bleef kort bij het eigen doel hangen. In de 47e minuut werd de verdediging echter geslecht door de rood zwarten. Sven Vermeulen schoot een scherpe voorzet van Robin in de touwen; 2-1. Sjoerd loste de geblesseerde Mats af kort na de 2-1. In de 51e minuut wist Sjoerd met een korte combinatie Sven te bereiken. Sven draaide open, gaf een pass op Richard, die vervolgens de combinatie aanging met Robin en Rhinaldo. Richard kreeg de bal terug en knalde raak; 3-1, een prachtige aanval over veel schijven. Harm slingerde de bal op z'n Harms voor en Devin wist met zijn uitschuifbare nek en een snoekduik de bal achter de Clinge doelman te plaatsen, 4-1. De 5-1 werd het vervolgens door Matthijs die met een rake kopbal uit een corner van Harm raak knikte. Kevin Monden loste vervolgens Harm af in de verdediging van de thuisploeg. Kevin legde de bal breed op Luc die met een enorme slinger de bal diep op Matthijs speelde. De uitgekomen keeper tikte Matthijs aan en de goed leidende scheidsrechter gaf een penalty. Bart nam plaats achter de bal en faalde niet; 6-1. Een ruime overwinning dus voor de Gastelaren behaald door een sterk collectief als selectie.