AGENDA

Boekverkoop bij Bibliotheek Oudenbosch

14:00 | Bibliotheek VanNu

Vanaf 3 december t/m 29 december kun je weer je slag slaan om een mooie wintervoorraad aan te leggen tijdens onze Boek en DVD verkoop met materialen voor volwassenen en kinderen in de bibliotheek in Oudenbosch. Tijdens de openingstijden is iedereen welkom om boeken en DVD’s aan te schaffen. Leg een mooie leesvoorraad voor de komende kerstvakantie aan. Haal voor een klein bedrag een stapel leesvoer in huis; vul een tasje met boeken voor € 3,- en DVD’s kosten € 1,- per stuk. Met de opbrengst van deze uitverkoop worden weer nieuwe boeken en andere materialen aangeschaft voor de Bibliotheek.

Vrijdag 14 december

Taalpunt Oudenbosch

14:00 | Bibliotheek VanNu

Bij het Taalpunt kunt u terecht met iedere vraag over taal (lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden), u kunt er informatie krijgen over (taal)cursussen in de buurt of er informeren naar inspirerend vrijwilligerswerk op het gebied van taal. Het taalpunt is er voor iedereen die wil oefenen met taal - allochtoon en autochtoon – maar ook voor vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor onderwijskundig advies of voor geschikt lesmateriaal voor hun cursisten. Waar en wanneer? Bibliotheek VANnU, Sint Annaplein 3 te Oudenbosch. Spreekuur locatie Oudenbosch: elke vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur. Entree: gratis

Bingo

19:30 | Dorpshuis het Kompas

De Invalidenbond Hoeven-Bosschenhoofd nodigt u hierbij allen uit voor haar maandelijkse bingo avond. Deze avond zal worden gehouden op vrijdag 14 december in Dorpshuis Het Kompas in Hoeven. De aanvang is half 8.

Kaartavond wijkvereniging Pagnevaart Oost

19:30 | De Bukehof

Vrijdagavond 14 december is er weer kaartavond dit is alweer de laatste van dit jaar dus het beloofd een speciale avond te worden. Er word gejokerd en gerikt. De deur is open vanaf 19.15 uur, en we starten om 19.30 uur. Locatie de Bukehof, Oudenbosch.

Zaterdag 15 december

Groot Dictee der Nederlandse Taal Oudenbosch

10:30 | Bibliotheek VanNu

Doe live mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal in jouw bibliotheek. Naast de eer en eeuwige roem maak je kans op een gratis jaarabonnement Voordelig Ontdekken (of hetzelfde bedrag als korting op je eigen abonnement). In de Bibliotheek van Oudenbosch worden 5 abonnementen verloot onder de deelnemers met een foutloos dictee! Aanmelden op oudenbosch@bibliotheekvannu.nl. Zaterdag 15 december van 10.30-13.30u (uiterlijk aanwezig om 10.45u) in Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3. Dictee wordt voorgelezen van 11:00-12:00u. Nakijken van 12:00-13:00u. Aanmelden: via de link of aan de balie. Gratis entree.

Maandag 17 december

Klik & Tik cursus 'Het internet op'

10:00 | Bibliotheek VanNu

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen; dat gaat tegenwoordig allemaal via het internet. De cursus bevat zes onderwerpen: het internet op; websites bekijken; zoeken met een zoekmachine; invullen en aanvragen; e-mailen; downloaden. De cursus richt zich op mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet. De cursus vindt plaats in Oudenbosch op maandag van 10:00 tot 11:30 uur. U moet zich wel aanmelden voor deze cursus. Na afloop krijgt u van de bibliotheek een bewijs van deelname. Entree: Gratis ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Stitch 'n Bitch

12:00 | Bibliotheek VanNu

Gezamenlijk breien haken, borduren bijpraten nieuwe dingen leren bij de Bibliotheek VANnU Oudenbosch. Elke maandagmiddag samen breien, haken, of een ander handwerkje. Ondertussen lekker bijpraten, nieuwe mensen leren kennen en vriendinnen maken. Florence Gaillard begeleid de groep en weet heel veel van breien en haken. We leren nieuwe technieken van elkaar en de bibliotheek heeft bijna alle handwerkboeken die ooit verschenen zijn in huis of kan ze bestellen. Gratis toegang, alleen een kleine bijdrage voor koffie of thee.

Kerststukjes maken

13:30 | Steunpunt Saint Louis

Op maandagmiddag 17 december gaan we kerststukjes maken in Saint Louis. We beginnen rond de klok van 13.30 uur. Heeft u interesse om mee te doen? Wel graag opgeven vóór vrijdag 14 december. U kunt zich opgeven op het steunpunt bij een van de teamleden op maandag, woensdag of vrijdag, of u kunt bellen met Greet de Rooij: 06-22950013 of mailen naar gdrooij@groenhuysen.nl.

Dinsdag 18 december

Kerststukjes maken

13:30 | Steunpunt de Mulder

Op dinsdagochtend 18 december gaan we kerststukjes maken in de Mulder. We beginnen rond de klok van 13.30 uur. Heeft u interesse om mee te doen? Wel graag opgeven vóór vrijdag 14 december. U kunt zich opgeven op het steunpunt bij een van de teamleden op dinsdag of donderdag, of u kunt bellen met Greet de Rooij: 06-22950013 of mailen naar gdrooij@groenhuysen.nl.