Roosendaal opnieuw te sterk voor SC Gastel

OUD GASTEL - Na de bekernederlaag eerder deze week was rkvv Roosendaal opnieuw te sterk voor SC Gastel.

De wedstrijd begon voortvarend voor de bezoekers. Al na 1.43 minuut lag de bal achter de Roosendaal doelman. Sjoerd van den Eijnden drukte doeltreffend af in de eerste aanval van SC Gastel, die opgezet werd door Richard Hamers en Robin Dieriks 0-1. Roosendaal was duidelijk van slag en wist ging raad met het compact spelende SC Gastel. In de 11e minuut moest trainer Johan van Batenburg al noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen. Mats Helmons kwam vervelend neer na een sprong en een tegenstander van Roosendaal landde ook nog eens op z'n onderbeen. Kevin Monden verving Mats al vroeg in de wedstrijd. SC Gastel slaagde erin Roosendaal van het lijf te houden, soms met kunst en vliegwerk. Roosendaal kwam echter niet dreigend voor doelman Coert.
SC Gastel wist dat Roosendaal na rust alles op alles zou zetten om de gelijkmaker te forceren. Opnieuw zagen de bezoekers de Roosendaalse ploeg snel scoren. Al in de 3e minuut van de tweede helft ging een diepe bal over links het strafschop gebied van SC Gastel in. De uitkomende doelman Coert slaagde er niet in om de bal te stoppen. Tevergeefs probeerde aanvoerder Luc de Jong nog de bal van de lijn te halen, maar hij slaagde hier niet in; 1-1. Weer tegenslag dus voor SC Gastel. Roosendaal rook winstkansen maar ook SC Gastel werd dreigender. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende kreeg die uiteindelijk toch. Daar waar de scheidsrechter een vlagsignaal aan de Roosendaalse zijde overnam, ondanks dat een Gastel speler niet aan de bal kwam, daar reageerde de leidsman niet op een identieke situatie die meteen hierna ontstond aan de SC Gastel kant. "Niet hinderlijk," was de uitleg. De aanmerking hierop was de scheidsrechter teveel en hij besloot tot een indirecte vrije trap tegen SC Gastel op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap werd vervolgens wel 4x aangeraakt en de Gastelse doelman was kansloos; 2-1. Een dubieus moment, maar SC Gastel liep wel achter de feiten aan. Roosendaal wilde kost wat kost de voorsprong behouden en ging soms tot over het randje van fatsoen. Bart Aarsen viel geblesseerd uit en werd vervangen door Angelo Bogers. In een alles of niets poging ging SC Gastel vol voor de aanval. Roosendaal kreeg in de slotfase nog een rode kaart voor een speler die nog maar kort in het veld stond. De verwensing die de Roosendaler een SC Gastel speler toeriep werd niet geaccepteerd door de scheidsrechter en direct met rood bestraft. Met 10 man zette Roosendaal een groot blok voor het eigen doel. Diep in de blessuretijd was doelman Coert mee naar voor en het " schiet maar weg schot" van Roosendaal vloog over alles en iedereen heen en rolde langzaam in het lege doel.