Van links naar rechts Edwin Mathijssen, René Verwijmeren, Priscilla Keyner met dochter, Richard Aerts en George Koster. Samen het nieuwe bestuur van voetbalclub Internos. FOTO NICO KORSTEN
Van links naar rechts Edwin Mathijssen, René Verwijmeren, Priscilla Keyner met dochter, Richard Aerts en George Koster. Samen het nieuwe bestuur van voetbalclub Internos. FOTO NICO KORSTEN Foto: Nico Korsten

Voetbalclub Internos is klaar voor de toekomst

ETTEN-LEUR - Voetbalvereniging Internos heeft een nieuw bestuur. Voorzitter is George Koster. "We hebben de taken onderling verdeeld en de organisatievorm in de steigers gezet. We gaan nu commissies instellen en de verantwoordelijkheden per onderdeel beschrijven, zodat iedereen weet bij wie en waar hij moet zijn."

DOOR NICO KORSTEN

De vijf nieuwe bestuursleden komen uit Etten-Leur. George Koster is ook bekend als oud-voorzitter van handbalvereniging Internos. Hij heeft gewerkt bij Thetford en geniet nu van zijn pensioen: "Ik ga de open communicatie bevorderen. Het is nu te veel top-down, het moet bottom-up. Ook de ouderraad en de spelersraad gaan we om feedback vragen. Daarnaast ga ik het vrijwilligersbeleid voor mijn rekening nemen." Zoon Joost voetbalt bij Internos; zelf doet Koster nog aan handbal, tennis en mountainbike.

2.0

De enige dame in het bestuur is secretaris Priscilla Keyner. Zij heeft mede de nieuwe organisatie Internos 2.0 opgezet: "Ik zorg voor de verbindingen, de communicatie en de promotie en ben verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat. Ik heb een blauwe maandag bij DSE gevoetbald. Nu doe ik aan fitness en heb de zorg voor vier opgroeiende kinderen, waarvan Carlos en Antonio bij Internos voetballen. Daarnaast werk ik als administration assistant."

Jeugd

Penningmeester Edwin Mathijssen is de man van de centen en gaat ook de feestjes organiseren: "We gaan boekhouden naar verwachting en niet naar verrassing. Een belangrijk moment voor de club wordt in juni 2018 de viering van het 90-jarig bestaan. Dat gaan we groots aanpakken met veel promotie." Mathijssen is van professie consultant en heeft jarenlang gevoetbald bij Internos.

De man voor de technische zaken is René Verwijmeren: "We zijn al gestart met een zevenkoppige technische commissie onder wie oud-voorzitter Ton Luijten. We werken hard aan het technische beleidsplan waaraan iedereen zich moet conformeren. Belangrijk voor Internos is het zorgen voor meer jeugd. Zonder die aanwas kunnen we onze ambities niet realiseren." Verwijmeren is manager IT aan de Erasmus Universiteit, heeft gevoetbald bij Internos, waar nu ook zoon Mark en dochter Leila actief zijn. De passie van Verwijmeren ligt bij de dartssport.

De man die verantwoordelijk is binnen het bestuur voor jeugd, senioren en de accommodatie is Richard Aerts: "Ik ga in eerste instantie het bestaande plan van het vorige bestuur ten aanzien van de accommodatie uitvoeren en dat heeft vooral met duurzaamheid te maken: het aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen." Aerts heeft gevoetbald bij Unitas'30 en DSE. Zoon Rody en dochter Myrthe voetballen bij Internos. Zijn huidige baan is afdelingsleider bij Liad Electronics in Breda.

Plezier

Voorzitter George Koster benadrukt de vijf kernwaarden van de vereniging: "Internos is de oudste club van Etten-Leur en is Latijn voor 'onder ons'. Dit houdt in dat we samen aan de club werken. Als tweede juichen we initiatieven toe en hanteren een open communicatie. Als derde hebben we een positieve houding en geven een pluim als dingen goed gaan. Als vierde hebben we passie en plezier in het voetbal en hebben respect voor elkaar en de omgeving en als laatste zijn we toekomstgericht bezig." De grootste wens van het bestuur voor 2018: "Dat iedereen weer plezier heeft in het voetbal en er groei is bij de jeugd, dat mensen graag Internos bezoeken en dat onze naam weer die warme positieve uitstraling terugkrijgt van weleer. Dan halen we ook zeker het honderdjarig bestaan."[l]