Politie onderzoekt zware ontploffing Vinkenbroek

ETTEN-LEUR – Bij een zware ontploffing van vuurwerk aan de Vinkenbroek in wijk de Keen in Etten-Leur zijn in de nieuwjaarsnacht een aantal mensen gewond geraakt en verschillende huizen beschadigd.

DOOR PETER HOUTEPEN

De melding van de ontploffing kwam kort na 1.00 uur bij de politie binnen. Verschillende hulpdiensten spoedden zich naar de straat. Hoe de explosie is ontstaan is nog niet duidelijk. Wel zijn enkele mortieren gevonden bij een water. De Explosieven Opruimingsdienst participeert in het onderzoek.

Ziekenhuis
Door de ontploffing raakten meerdere mensen gewond. Drie van hen moesten voor behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis. Vijf woningen liepen zware beschadigingen op; drie andere huizen raakten licht beschadigd. De politie vraagt mensen die iets meer weten of iets gezien hebben, contact op te nemen.

Incidenten

Burgemeester Miranda de Vries betreurt het zware vuurwerkincident in de Vinkenbroek en roep getuigen op zich te melden. In totaal deden zich van Oud naar Nieuw in Etten-Leur veertien incidenten voor, een zelfde beeld als vorig jaar. "Het goede nieuws is dat er ook in Etten-Leur geen geweld is gebruikt tegen hulpverleners. En zo hoort het", aldus de burgemeester.[l]