Leurse Mauwavonden blijven ongekend populair

ETTEN-LEUR - Dat de Leurse Mauwavonden zich in ongekende populariteit mogen verheugen is eigenlijk allang geen geheim meer.

DOOR PETER HOUTEPEN

Dat werd zaterdag eens te meer nog eens bevestigd. Enkele minuten nadat om 10.00 uur de voorverkoop van toegangskaarten in het Turfschip van start was gegaan, kon de organisatie - Leurse Leut - al melden dat de zaterdagavond stijf uitverkocht was. Ook voor de eerste avond, vrijdag, werden al de nodige toegangsbewijzen verkocht. Er zijn er nog zo'n zestig over.

De Leurse Mauwavonden zijn dit jaar op vrijdag 19 en zondag 20 januari in het Turfschip. Dat is overigens een week eerder dan normaal. De vervroeging heeft te maken met het feit dat op zaterdag 27 januari de Stijloren in Etten officieel hun 66-jarig jubileum vieren. Op dit feest wordt uiteraard ook een delegatie van Leurse Leut verwacht.

Zoals het er nu naar uitziet maken op 19 en 20 januari zeven personen van de gelegenheid gebruik om in de boeg ofwel mauwton te stappen. Onder hen bevinden zich drie dames: Marleen Konings, Ellis Marcelis en Carla van Gils. Het kwartet heren wordt gevormd door André Geldtmeijer, Luuk Meesters, Twan van Oers en de winnaar in 2017, Arno Renne.

Kaarten voor vrijdag zijn nog te koop bij Haarstudio JenL aan de Korte Brugstraat en bij Het Turfschip.[l]