Volleybal Poldersport begint nieuwe jaar goed

ETTEN-LEUR - De mannen van Poldersport moesten afgelopen donderdag een inhaalwedstrijd spelen in Breda tegen WIA.

In het frisse Bress Sportcentrum, kwam Poldersport slecht uit de startblokken. Na een 6-0 achterstand, was interim-coach Jan al genoodzaakt om een time-out te nemen, om de tegenstander uit zijn ritme te krijgen en vooral de passers bij Poldersport wakker te krijgen. Toch liep WIA hierna nog verder uit en keek Poldersport tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

Eerste set

De eerste set ging dan ook verloren met 25-18.

Tweede set

In de 2de set liep de passing bij Poldersport een stuk beter en Poldersport kwam op voorsprong, 13-9.

Nadat een bal van Poldersport bij deze stand uit werd gegeven, die toch behoorlijk in was, werd het geen 9-14, maar 10-13 en daarna zelfs 14-13 voor WIA.

Hoog tijd voor een Time-out bij Poldersport, waarin een paar spelers even stoom konden afblazen, diep adem halen en de rust weer herpakten.

Hierna ging het bij Poldersport weer draaien en Henk Punt sleepte het 25ste punt voor Poldersport binnen, 22-25.

Derde set

De 3de set was een kopie van de eerste, binnen een paar minuten stond het al weer 9-0 voor WIA, dus kon Poldersport weer in de achtervolging. Het verschil werd niet meer goed gemaakt en Poldersport verloor de derde set met 25-15.

Vierde set

In de 4de set was Poldersport meteen wel bij de les, net als in de tweede set.

Maarten kwam weer aan spelverdelen toe en René nam het van hem over indien dit nodig was, waarna Erik, Timo, Henk en Alfred weer aan scoren toe kwamen.

De 4de set ging overtuigend naar Poldersport met 18-25 en dus gingen er 2 punten mee naar Etten-Leur. [l]