Jan van der Wal staat er
Jan van der Wal staat er "zonnig"bij! Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet

ETTEN-LEUR - De beugelaars spraken al een paar weken over het feit dat de beugel wat hinderlijk scheef stond. Sommigen vonden dat ze daardoor wat minder aan scoren toekwamen. Of dat nu wel of niet zo is, hoeft geen discussie. Besloten werd om het euvel te repareren.

Wel goed de juiste afmeting boven het grasveld aanhouden werd nog even benadrukt. En zo geschiede het door "opperbeugelaar" Kees Naalden vlak voor de eerste partij op woensdag 10 januari 2018.

"Meteen maar eens testen of het heeft geholpen" stelde Kees voor. Kees samen met Martien de Jong tegen Gonnie van der Wal/ Rein Nuiten. Al snel bleek het voor team Naalden/de Jong niet zo goed uit te pakken, dat de beugel gecorrigeerd was. Een dikke verliespot is dan ook genoteerd. In de daarop volgende partij pakte het voor Kees beter uit. Dit keer, samen met Gonnie van der Wal tegen Martien de Jong/Johan Hoppenbrouwers, een nipte overwinning voor Kees/Gonnie. Het werd een slechte middag voor Martien de Jong. Ook zijn derde partij, na de koffiepauze gespeeld met Rein Nuiten tegen Piet Verhoeven/Johan Hoppenbrouwers, is met "aanzienlijk verschil" verloren. De laatste partij van die dag kon Kees Naalden ook nog positief afsluiten. Samen met Piet Verhoeven tegen Johan Hoppenbrouwers/Rein Nuiten. Conclusie is dan ook, dat de beugel geen aantoonbaar resultaat heeft op de uitslagen maar dat hij er wel prima en volgens de geldene regels bijstaat!

Vrijdag 12-01-2018 zijn er, mede vanwege de lage temperaturen, vier partijen gespeeld. Een ware triomfdag voor Jan van der Wal. Samen met respectievelijk Piet Verhoeven, Rein Nuiten en Johan Hoppenbrouwers won Jan zijn partijen. Martien de Jong, Kees Naalden en Ries Jaspers konden helaas niet profiteren van het geweldige resultaat van Jan. Natuurlijk zullen zij de komende tijd ook samen met Jan worden ingezet. Hopelijk blijkt dan dat het geen geluksdag voor Jan was. Overigens pakte Ries Jaspers samen met Piet Verhoeven nog wel een mooie winst tegen Kees Naalden/Martien de Jong. Kees en Martien moesten helaas zonder winstpartij het weekend in! [l]