Afbeelding
Copyright Stichting VoorleesExpress

VoorleesExpress van start in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Etten-Leur staat aan de start van het project VoorleesExpress, dat zich richt op jonge kinderen met een taalachterstand. Welzijnsorganisatie Surplus zal in samenwerking met de bibliotheek dit project gaan uitrollen.

De VoorleesExpress is een landelijk programma en zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een getrainde vrijwilliger bij een gezin thuis voor begeleiding. Samen met de ouders streeft de VoorleesExpress ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Sinds januari 2009 voert Surplus de VoorleesExpress in Breda uit en sindsdien zijn er meer dan 2000 kinderen begeleid.Nu zal de VoorleesExpress ook van start gaan in Etten-Leur, in opdracht van Gemeente Etten-Leur.

Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. In deze week vinden in de ochtend diverse voorleesmomenten plaats in de bibliotheek. Daarnaast organiseert de VoorleesExpress in samenwerking met Buurtbelang Grauwe Polder op 24 januari een activiteit in de voormalige basisschool De Vier Heemskinderen. Vanaf 16 uur zijn kinderen tot ongeveer 6 jaar en hun ouders, van harte welkom. Er is de mogelijkheid om voorgelezen te worden en om kinderboeken te ruilen.

Stap in en doe mee

VoorleesExpress Etten-Leur is op zoek naar vrijwilligers die zich willen gaan inzetten. Heb jij affiniteit met kinderen en taal? Dan is de VoorleesExpress iets voor jou! Voor meer informatie zie www.voorleesexpress.nl [l]