Het gouden team op de 4x50 meter vrijeslag estafette bestaande uit Jaro Musters, Nadja Wortel, Selene Wortel en Paul Koster. -

Twee Nederlandse records voor Etten-Leurse zwemmers

ETTEN-LEUR - Van 18 t/m 21 januari vonden de Nederlandse master kampioenschappen plaats in Terneuzen.

Voor Hieronymus kwamen er 3 Etten-Leurse zwemmers in actie. Er was individueel en estafette succes. Selene Wortel won 1 gouden en 3 zilveren medailles, Nadja Wortel won 3 maal brons en Jaro Musters won goud en zilver. Daarnaast werd er op 4 estafettes goud behaald, 2 maal in een nieuw Nederlands record.
Selene won goud op de 100 meter schoolslag bij de dames 20-24 jaar in een nieuw Brabants record. Op de 50 meter schoolslag en 100 meter wisselslag zwom ze ook een nieuw Brabants record en won ze zilver. Ook haar 50 meter vrije slag was goed voor de zilveren medaille.
Nadja werd derde op de 200 meter wisselslag in de klasse 20-24 jaar, ook zij zwom een nieuw Brabants record op deze afstand. Haar races op de 100 meter wisselslag en 100 meter rugcrawl waren eveneens goed voor een bronzen medaille.
Jaro behaalde overtuigend het goud op de 50 meter rugcrawl in 27.26. Zijn 2.14.88 op de 200 meter rugcrawl was goed voor de bronzen medaille bij de heren 20-24 jaar.
De estafettes waren zeer succesvol dit weekend. Op de 4x100 meter wisselslag zwommen de dames Nadja en Selene samen met Eva van Ginneken en Marlijn Hendriksen naar een nieuw Nederlands record 80-99 jaar (alle leeftijden van de zwemmers optellen). 4.28.06 is vanaf nu het record. Ook op de 4x100 meter vrije slag mochten deze dames de gouden medaille in ontvangst nemen.
De 4x50 meter wisselslag en 4x50 meter vrijeslag mixed (beide in de categorie 80+) werden ook gewonnen door het team van Hieronymus. De 1.51.57 op de wisselslag estafette was ruim onder het oude Nederlandse record. Dit record staat vanaf nu op naam van Jaro, Selene, Marlijn en Wimar Lindenberg. Het team van de 4x50 meter vrijeslag tikte met 1.44.75 net boven het Nederlandse record (1.44.20) aan, toch gingen Nadja, Selene, Jaro en Paul Koster er met een gouden medaille en een Brabants record vandoor.