Colts CL REL / RCT.
Colts CL REL / RCT. Thierry Bayle

Rugbyclub Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Uitslagen wedstrijden zaterdag 20 januari. Junioren (14-15 jaar): CL REL / Tovaal-Haagsche RC 17-14.

De Junioren van REL traden afgelopen zaterdag aan de Kempenerrandweg aan tegen Den Haag. In deze wedstrijd hebben ze laten zien dat ze afgelopen najaar niet voor niets een klasse zijn gepromoveerd. In een spannende gelijk opgaande wedstrijd wisten de mannen en de vrouwen van REL, in de eerste helft een kleine voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd in de 2e helft iets vergroot, Den Haag kwam aan het eind van de 2e helft echter sterk terug, maar door hard verdedigen en prima teamwork heeft REL de overwinning nipt naar zich toe weten te trekken.

Colts (16-18 jaar): CL Waterland / Alkmaar-CL REL / RCT 12-26
Om 11.30 begon de wedstrijd en het werd al snel duidelijk dat het een fysieke pot ging worden. De tegenstander speelde heel erg op het fysieke, de toon was gezet voor een stevig potje rugby. Toch was het Joël Bayle die de eerste try maakte, dus het stond na 10 minuten 0-5. Er werd scherp en hard verdedigd waardoor Waterland er niet doorheen kwam. In de 15e minuut onderschepte Joël Bayle de bal en daarna was het een koud kunstje voor hem om het halve veld over te steken en de bal onder de palen te leggen. Deze keer was de conversie wel goed, 0-12.
De reactie van Waterland, bij de kick-off werd er rommelig gespeeld waardoor er snel balverlies was, een goed geplaatste aanval en Waterland kon zijn 1e try drukken, 5-12. Toch bleef REL/RCT voor iedere meter vechten en ruststand 5-12.
De 2e helft gingen de mannen verder waar ze in de 1e helft mee bezig waren. Door continu druk op Waterland te zetten en de tackels te maken, maakten ze fouten waardoor we de mogelijkheden konden creëren om de stand verder uit te bouwen. Het duurde tot de 60e minuut tot Bas na knap druk zetten op de tegenstander de bal kon oppikken en zich over de trylijn kon laten vallen. Conversie erbij en het stond 5-19. Alles leek er op dat de wedstrijd gespeeld was, toch scoorde Waterland in de 63e minuut, conversie werd benut, 12-19. Dit gaf Waterland het geloof dat er nog wat mogelijk was. Dit geloof werd 1 minuut later al knap terug de grond ingedrukt door een goed uitgespeelde lijn waarna Olivier gelanceerd werd, zonder om te kijken liep hij richting de trylijn waarbij nog wel de fullback aan de kant gezet moest worden. Dat was snel geregeld toen hij naar de 3e versnelling schakeld, try en conversie bepaalden de eindstand op 12-26.

Programma zaterdag 27 januari
Cubs (12-13 jaar): CL REL / Dordtsche-RC Eemland 11.00u
Junioren (14-15 jaar): CL REL / Tovaal-RC Eemland 12.00u
Colts (16-18 jaar): CL REL / RCT-RCC Bekaro 13.00u

Kom rugby beleven op zaterdag 27 januari
Iedereen is van harte welkom! Rugby in Etten-Leur. Voor iedereen groot, klein, snel en langzaam is er een plaats in het rugbyteam. Rugby een teamsport waar contact gedurende de jeugd spelenderwijs in het spel wordt geïntroduceerd en waar respect, discipline en kameraadschap voorop staat. Rugby is een teamsport voor iedereen vanaf 5 jaar! Ga jij de uitdaging aan? Kom dan 6x gratis meetrainen en neem een of meerdere maatjes mee.