Etten-Leurse Mike Siebelink doet mee aan Switch

ETTEN-LEUR - Mike Siebelink (19), oud-leerling van Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE), maakt volgende week zijn opwachting in het het nieuwe tv-programma Switch.

DOOR PETER HOUTEPEN

Op maandag 29 januari is de eerste aflevering van het tv-programma. Switch is een nieuwe dagelijkse kennisquiz, waarin presentator Klaas van der Eerden in vier ronden vragen afvuurt op vijf kandidaten. Deze kandidaten spelen de hele week mee. Bij een goed antwoord 'switchen' ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Het doel is om uiteindelijk om op de eerste positie te eindigen.

Als Mike Siebelink degene is die tot het einde van de aflevering overblijft, maakt hij kans op de dagelijkse jackpot van duizend euro. Om de jackpot te winnen moet hij binnen één minuut van positie vijf naar een zien te komen. Als de finale niet gewonnen wordt, verhuist het geld mee naar de volgende dag.

Leuk

De opnames hebben inmiddels al plaatsgevonden. "Maar ik mag natuurlijk niets verklappen", aldus Mike Siebelink. "Soms kun je zo uit het spel liggen en soms 'switch' je zo door naar de finale. Gewoon gaan kijken, want het is hartstikke leuk!"

Het nieuwe tv-programma Switch is vanaf maandag 29 januari te zien bij AVROTROS op NPO 3. Het begint om 19.25 uur.[l]