Moeders in gebed voor hun kinderen.
Moeders in gebed voor hun kinderen. Foto: Sint Franciscuscentrum

Biddende Moedersdag

ROOSENDAAL - Alle (groot)moeders uit Noord-Brabant en Zeeland zijn van harte uitgenodigd voor de Biddende Moedersdag op zaterdag 3 maart in Roosendaal. Biddende Moeders is een wereldwijd gebedsinitiatief dat ontstaan is in Engeland.

In 1995 besloten twee Engelse grootmoeders om de zorgen over hun (klein)kinderen bij God neer te leggen en te vertrouwen op zijn woorden: ‘Vraag en jullie zal gegeven worden (Matteüs 7, 7). Al snel sloten meerdere moeders zich bij hen aan. Zo ontstond ‘Mothers Prayers’ oftewel Biddende Moeders dat inmiddels over ruim 150 landen verspreid is. Ook in West-Brabant komen moeders samen om te bidden voor hun kinderen.

Bezorgde moeders

Tijdens deze dag spreken we over het thema ‘Wees je bewust van je verantwoordelijkheid’. Moeders en oma’s die niet bekend zijn met dit gebedsinitiatief zijn meer dan welkom om ook te komen. Als (groot)moeder voel je jezelf vaak verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van je kinderen. Soms gaat dat onze krachten te boven. We gaan hier dieper op in aan de hand van het Evangelie van Martha en Maria: wat wil het Evangelie over deze twee vrouwen ons als moeders leren?

Programma

13.30 Eucharistieviering in de Sint Josephkerk met Monseigneur Liesen als hoofdcelebrant

14.30 Ontvangst met koffie en vlaai

15.00 Inleiding ‘Wees je bewust van je verantwoordelijkheid’ door Wies Mom

15.45 Gebedsuur: samen bidden voor de (klein)kinderen

16.45 Drankje, napraten

Deze dag is een initiatief van het gezinspastoraat van het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van het bisdom Breda.

Praktisch

Locatie is de Sint Josephkerk (en pastorie), Sint Josephstraat 2 in Roosendaal. We beginnen met de mis in de kerk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. Wel graag vooraf even laten weten dat u komt door een mailtje te sturen naar: opgave@sintfranciscuscentrum.nl.
Zie voor meer info over dit gebedsinitiatief deze webpagina (link: https://sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/biddende-moeders). [l]