Afbeelding
Foto: Pixabay

Schoonmaken werkplek van groot belang

Komt de werkster of personeel van het schoonmaakbedrijf wel met enige regelmaat aan je bureau om schoon te maken? Mooi! Dat is namelijk ook gewoon nodig!

Het is echt geen overbodige luxe dat je bureau, maar feitelijk geldt dat voor elke werkplek, met de regelmaat van de klok van stof en allerlei andere viezigheid ontdaan wordt.

Experiment

Keer bij wijze van experiment een keer per week het toetsenbord van je computer maar eens om en zie wat er uitvalt. Het doet je versteld staan van wat in een week tijd aan 'rommel' je werkplek binnendringt.

Doekje

Natuurlijk kun je zelf maatregelen nemen door aan het eind van iedere dag even met een doekje, bij voorkeur met een desinfecteermiddel, alles weer spic en span te maken. Tegelijkertijd is dat nou juist en activiteit die snel vergeten wordt. Immers, je bureau lijkt niet zo vuil, dus waarom dat doekje tevoorschijn halen? Daarbij, na een lange en intensieve werkdag ontbreekt wellicht ook net de motivatie om dat nog even te doen.

Bacteriƫn

Doodziek zul je er niet van worden als het niet gebeurt, maar besef dat zich op je toetsenbord en directe omgeving miljoenen bacteriƫn bevinden. Alleen daarom al is het van groot belang dat er met enige regelmaat schoongemaakt wordt.[l]