Achttien persoonlijk records voor Z & PC DIO Minioren

ETTEN-LEUR - Tijdens de tweede Swimkick-Minioren wedstrijd in Bergen op Zoom, afgelopen zondag, zijn er door de zeven zwemmers en zwemsters van Z & PC DIO maar liefst achttien persoonlijk records verbeterd.

Robin en Kiki beten het spits af op de zware 400m vrije slag. Deze afstand hadden ze nog nooit gezwommen, maar ze hebben hem allebei in een mooie race en mooie tijd volbracht. De tussentijd op de 200m was voor beide dames ook een PR. Verder zwommen ze nog de 100m schoolslag, waarop Kiki eveneens een PR zwom. Robin werd helaas gediskwalificeerd wegens een fout bij het keerpunt.
De jongste dames van de groep, Lotte, Evy en Anniek, startten met de 100m schoolslag. Dit leverde voor alledrie een PR op en Anniek wist zelfs op de 50m haar snelste tijd te verbeteren. Evy en Anniek zwommen ook nog de 50m vlinderslag, waarop Anniek de gouden medaille wist te behalen. Voor beide dames betekende het weer een PR. Lotte kon helaas niet starten op de vlinderslag wegens een blessure.
De drie dames zwommen samen met Renzo ook nog de 4x50m vrije slag estafette. Na een mooie race tikten zij als 8e aan. Lotte zwom als startzwemster nog naar een PR op de 50m vrije slag.
Renzo zwom behalve estafette ook de 100m rugcrawl en 50m vrije slag. Op beide afstanden wist hij een persoonlijk snelste tijd neer te zetten en op de vrije slag behaalde hij een zilveren medaille.
Ook Jayden mocht het podium een keer betreden. Op de 100m schoolslag zwom hij naar een bronzen plak in een nieuw PR. Op de 100m vrije slag, en beide tussentijden op de 50m schoolslag en 50m vrije slag, zwom hij ook persoonlijk records.
Onze minioren kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Zondag 25 februari mogen zij weer aan de bak tijdens hun volgende wedstrijd. [l]