Achter van links naar rechts hoofdsponsor Marieken de Lange (centrumFIT) en de juryleden Jef van Vliet en Hans Vogt. Onder penningmeester Jacques Slot, Peter Tunnisen en bestuurslid Daniel van den Hoeven. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Achter van links naar rechts hoofdsponsor Marieken de Lange (centrumFIT) en de juryleden Jef van Vliet en Hans Vogt. Onder penningmeester Jacques Slot, Peter Tunnisen en bestuurslid Daniel van den Hoeven. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stelle Marijnissen

Sportgala bevat een aantal nieuwe elementen

ETTEN-LEUR - Als voorproefje op het grootse centrumFIT Sportgala 2018 dat op zaterdag 3 februari voor de 32e keer wordt georganiseerd in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur, hebben leden van de stichting in aanwezigheid van hoofdsponsor Marieken de Lange van centrumFIT alvast een doorkijkje in het programma gegeven. Dat programma bevat een aantal nieuwe elementen.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

Voorzitter Peter Tunnisen zegt elk jaar weer blij te zijn dit sportgala te kunnen organiseren en te mogen presenteren, samen met zijn voice-over Arthur Brand, die vanuit de coulissen commentaar levert. "Waar dergelijke gala's in onze omgeving tanende zijn qua belangstelling, is dit in Etten-Leur een heel gevierde avond, die zich in een grote belangstelling mag verheugen. De zaal en het balkon van Nieuwe Nobelaer zitten dan ook helemaal vol. Het is een avond om sportief Etten-Leur te fêteren."

Stemmen

Een team van negen juryleden volgt trouw het hele jaar door de sportprestaties van de diverse Etten-Leurenaren, want het is voorwaarde dat je in Etten-Leur woont om in aanmerking te kunnen komen voor de titel sportman, sportvrouw of sportploeg van het jaar. Naast de presentatie van de kandidaten worden ook een aantal sporttalenten in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt er nog de inmiddels overbekende Piet Sprenkels publieksprijs uitgereikt aan de sportman of -vrouw die de harten van het publiek weet te veroveren. De stemmen daarvoor zijn inmiddels uitgebracht. "Het was een record", zegt Tunnisen, "wereldwijd ruim 2.300 en dat wordt dan gecorrigeerd, want er zijn mensen die vanuit hun enthousiasme wat meer keren hun favoriet promoten zodat we op 1.800 geldige stemmen uitkomen."

'Een avond om sportief Etten-Leur te fêteren'

Baantjes

Kandidaat sportman van het jaar 2017 zwemmer Timo Spaans gaat nog iets speciaals doen voor het goede doel. Voor iedere stem die hij ontvangt zal zijn sponsor 1 euro doneren aan Energy4all, de stichting die zich inzet voor ondersteuning van onderzoek naar behandeling van energiestofwisselingsziekten. Als tegenprestatie zal Timo, in Energy4all t-shirt, voor iedere stem een baantje zwemmen. Hoeveel baantjes dat gaan worden, wordt tijdens het Sportgala bekendgemaakt.

Item

Tijdens de avond zal er ook aandacht zijn voor sporters met een beperking. Kevin van Ekert, voorheen een op niveau rijdende BMX-er die ten gevolge van een zwaar ongeluk in een rolstoel belandde, is nu in de ban geraakt van rolstoelskaten (WCMX). Uiteraard zal hij een aantal trucs met zijn rolstoel laten zien. Met ingang van 2019 worden de prestaties van sporters met een beperking een vast item van het gala.

'Prijzen uitgereikt door voorzitters verenigingen'

Sportcafé

Nieuw tijdens deze van sportieve energie spetterende avond is de ontvangst van de kandidaten in een sportcafé setting. De jeugd wordt uitgenodigd in het jeugdsportcafé.

Nieuw is ook dat de diverse prijzen worden uitgereikt door voorzitters van sportverenigingen, waaronder George Koster van vv Internos, die de sportvrouw van het jaar bekend zal maken, en Roy Timmermans-van Oosterveen van HCEL, met gepaste spanning, de sportman. Burgemeester Miranda de Vries zal vervolgens de honneurs waarnemen bij de Piet Sprenkels publieksprijs en wethouder Ron Dujardin, die sportzaken onder zijn beheer heeft, bij de sportploeg.

Naast vele dans - en sportieve demonstraties wordt de avond muzikaal omlijst door Milène van der Smissen. Zij wordt bijgestaan door Niels van der Ham, bekend van Max Mini.[l]