Dewi tijdens haar balkoefening.
Dewi tijdens haar balkoefening. Peter Haast

Dewi Govaers regiokampioene op vloer

ETTEN-LEUR - Zaterdag 27 januari werden in de turnhal van Dynamo Roosendaal de Regionale toestelfinales en Regiokampioenschappen allround georganiseerd.

Dewi Govaers (9) uit Eten-Leur had zich in een eerdere wedstrijd in Panningen weten te plaatsen om op alle vier de toestellen uit te mogen komen op deze regionale toestelfinales. Deze werden dus afgelopen zaterdag georganiseerd door de vereniging waar Dewi turnt, Dynamo Roosendaal. Een hele voorbereiding ging er aan vooraf om van de trainingsaccommodatie een ware wedstrijd hal te maken, maar dit is met veel hulp van vrijwilligers uiteindelijk prima gelukt. Een thuiswedstrijd voor Dewi dus.
Ze moest al gelijk in de eerste ronde uitkomen, het eerste toestel rek is niet Dewi haar favoriet maar door er hard voor gewerkt te hebben en een nette oefening weg te zetten wist ze zich hier toch met een 11.867 pnt. naar een bronzen medaille te turnen. Een hele mooie prestatie met een oefening die qua moeilijkheid echt nog wat beter kan.
Daarna balk, hier wist Dewi eerder in het seizoen in Breda een gouden plak te behalen, dus ze wist dat ze dit kon. Een flinke wiebel met uiteindelijk een val leverde haar een 12.933 op en dit punt was niet genoeg om het podium te halen op dit onderdeel, een 5e plaats voor Dewi op balk. Vallen zijn bij een toestelfinale op balk vaak funest voor eremetaal.
Hierna was vloer aan de beurt. Dewi voelt zich op haar gemak op de vloer, ze heeft veel geleerd in haar acrobatiek en kan een mooie strakke oefening neerzetten op de vloer. Dit deed ze ook en met een mooie score van 13.267 pnt werd ze hier de kampioene van de regio. Een mooie prestatie van haar!
Daarna naar sprong waar twee verschillende sprongen getoond moeten worden. Zij liet het in de eerste sprong liggen in een niet zo stabiele landing en hierdoor niet de score kreeg die we normaal van haar gewend zijn op dit onderdeel. Na twee sprongen kwam ze op een totaal van 13.117 pnt. , goed voor een 7e plaats.
Dit was regionaal de derde wedstrijd voor Dewi. Ze heeft zich in de twee voorgaande plaatsingswedstrijden weten te kwalificeren voor de landelijke competitie. Hier gaat ze later in het seizoen verder haar turnprestaties laten zien.[l]