Vlnr boven: Louis Mol, Hans Augustijn en Bert Boer. Vlnr onder: Karin Mol, Gerda Boer en Karin Augustijn.
Vlnr boven: Louis Mol, Hans Augustijn en Bert Boer. Vlnr onder: Karin Mol, Gerda Boer en Karin Augustijn.

Uniek clubje viert 11e creatie in ut Stijlorenrijk

ETTEN-LEUR - We zijn geen bouwclub, geen carnavalsvereniging en bij de optocht staan we gewoon aan de kant op de Markt. Op de Leur kennen ze ons niet maar in Ut Stijlorenrijk kan niemand meer om onze 10 creaties heen. En dit jaar is het feest, we gaan ons jubileum vieren, onze 11e creatie.

Het begon ooit met naald en draad en we maakten onze eerste creatie “Ut Harmonieke” (ontstaan uit een vriendenclub) om vervolgens in 2009 te knallen met 14 verlichte kerstbomen. Wat waren we een blikvanger dat jaar in de cafe’s. We kregen de smaak te pakken en in 2010 kon iedereen genieten van 16 lampenkappen. Het jaar daarna kregen de mannen de mooiste creatie als fakir en de dames liepen toen 5 dagen in een mand rond als slangenmeisjes. In 2012 kon iedereen een rondje draaien in onze draaimolens. We werden steeds creatiever en niet voor iedereen was het meer mogelijk om er zoveel tijd in te steken. Enkele vrienden stopten er mee en wij besloten met zessen door te gaan.In 2013 waren we in winterse sferen en kon iedereen onze ijsbergen met pinguïns bewonderen. De eerste avond in de kroeg kwamen we erachter dat een hoed van purschuim nu niet echt verkoelend was. Maar het sneeuwde dat jaar dus het plaatje was compleet. Het jaar daarop pakten we flink uit, ut Naoi-Atteljeeke was de creatie van 2014, onze kostuums en hoeden werden uitgedost met heel veel naai accessoires en de dames zwaaiden vijf dagen lang met hun naaidoske. Een jaar later was het Lente in ut Stijlorenrijk en tjielpten vogeltjes, dwarrelden vlinders en werden eitjes gelegd in onze vogelhuisjes en vogelnestjes gebouwd. Maar een topjaar qua creativiteit was toch wel 2016. Een jaar lang hebben we ons teruggetrokken in Peru en we kwamen terug met lama’s, alpaca’s en heel veel Peruaanse souvenirs. Niet iedereen was zo blij met ons en er werd al gauw een opsporingsbericht gesignaleerd op de Markt in Etten. We werden gezocht en na vijf dagen werden we uit Ut Stijlorenrijk gezet. En vorig jaar vierden we “Carnaval at sea”. Emmers vol schelpen, parels, scheepswrakken, schatkisten, vissen, octopussen, zeemeerminnen en visnetten hebben we verwerkt in deze creatie. Elke dag naar het strand in Ut Stijlorenrijk is ons goed bevallen.

En in 2018 is het groot feest. Onze 11e creatie zullen we volgende week presenteren. We hebben er zin in en leven er al een jaar naar toe. En wie jarig is geeft een feestje. Als je ons tegenkomt mag je ons gewoon feliciteren, dan trakteren wij jou op... Tja, altijd die geheimen. Wat hebben jullie aan? Wat doen jullie dit jaar? Het blijft altijd een jaar lang één groot geheim.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze 11e creatie? Zoek ons dan op in Ut Stijlorenrijk. Eén ding willen we wel verklappen, we zijn altijd herkenbaar aan de verlichte hoeden, toch wel ons handelsmerk. We gaan er een mooi jubileumjaar van maken.

We willen via deze weg iedereen bedanken voor 11 jaar lang leut, jullie leuke reacties maar vooral voor het samen gezellig carnaval vieren. Een eigenaar van een horeca gelegenheid in Ut Stijlorenrijk heeft ooit tegen ons gezegd, ik zou jullie 200 keer willen klonen dan heb ik een te gekke carnaval. Een heel mooi compliment, maar we zijn uniek en dit willen we ook zo houden. Wij wensen iedereen een mooie en gezellige carnaval.

Alaaf van deze Feestmutsen. [l]