Turfkesmiddag in Ut Zwaajgat.
Turfkesmiddag in Ut Zwaajgat. Leurse Leut

Turfkesbal in Ut Zwaajgat

ETTEN-LEUR - De aansprekende formule van voorgaande jaren staat er ook dit jaar weer garant voor dat het Turfkesbal 2018 op karnavalsmaandag 12 februari een succes wordt. Vanaf 14.00u gaat deze gezellige Leurse kinderkarnavalsmiddag in het Turfschip van start.

Gebruikelijk

Een goed gebruik dat al stamt uit de begintijd van Leurse Leut, de karnavalsvereniging die tekent voort de organisatie. Ook traditiegetrouw is de toegang dit jaar weer geheel gratis! Alle kinderen worden ontvangen door niemand minder dan Prins Adrijaon II van Ut Zwaajgat. Hij komt niet alleen: zijn Nar Wimmuhkuh en Pliessie Carlos zijn ook van de partij en natuurlijk ook Grote Boer Peer. Dat wordt spannend! Ook de Raad van Elf is heel de middag aanwezig, evenals de Boerenraad en de Troelekus.

Toeteren

Natuurlijk kan daarbij de Hofkapel van Prins Adrijaon II: De Turfblaozers niet ontbreken. Die blazen de sterren van de hemel en strooien kwistig met muzikale noten.

Wat doen we

Er is weer van alles te doen: diverse kinderspelen, snoephoek, er is o.a. popcorn en ranja. Verder komen er heel veel kinderen (en hun vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en vrienden): het wordt dus echt weer gezellig!

Motto

Kortom Leurse Leut heeft weer alle ingrediënten voor een leuke kindermiddag bijeen gebracht onder het motto: WE LIGGEN OP KOERS. Voor meer informatie kijk je op www.leurseleut.nl. Volg Leurse Leut ook op Facebook. [l]