Waardering voor vrijwilligers loopt nog door

ETTEN-LEUR - De succesvolle gemeentelijke actie “Vrijwilligers bedankt!” van Etten-leurvoorelkaar (voorheen de Vrijwilligerscentrale) loopt nog tot 1 maart.

Alle vrijwilligers die tot nu toe geen waardebon hebben opgehaald, zijn daarvoor nog tot aan het eind van deze maand welkom op een van onze spreekuren. De bon is goed voor een gratis koffie of thee met iets lekkers bij een drietal horecazaken in het centrum van Etten-Leur. De actie wordt gehouden door Etten-leurvoorelkaar, in samenwerking met de Gemeente en de betreffende horeca. Het is een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten.

De actie is deze keer niet alleen bedoeld voor de vrijwilligers zelf. Zij kunnen eveneens een buur of bekende blij maken met een waardebon. Tot juli van dit jaar zijn alle bonnen in te ruilen.

Een andersoortige waardering en tevens ondersteuning van onze vrijwilligers is te vinden op de website www.etten-leurvoorelkaar.nl, het online platform voor de vraag en het aanbod van vrijwilligers, particuliere vragers en organisaties. Niet alleen kan men zich daar inschrijven om tot een goede match te komen, maar ook voor het aanbod aan deskundigheidsbevordering.

Onder het kopje Leer van Elkaar staat weer een vernieuwd, gratis cursusaanbod online. Er is iets te vinden voor iedereen: diverse workshop, korte en langere cursussen op verschillende tijden en een aanbod aan online-mogelijkheden. Bij de uitvoering van vrijwilligerswerk kunnen ze van pas komen voor het bijspijkeren van kennis en/of het trainen van vaardigheden. Alle vrijwilligers uit de gemeente kunnen zich hiervoor gratis inschrijven, evenals voor de ontvangst van onze Nieuwsbrief. Daarin staan actuele wetenswaardigheden over het vrijwilligerswerk in Etten-Leur.

Mensen of organisaties die hulp of ondersteuning nodig hebben bij de inschrijving of die vragen hebben over vrijwilligerswerk, worden uitgenodigd op een van onze spreekuren. Tot aan het eind van de maand zijn daar dus eveneens de genoemde waardebonnen af te halen.

De reguliere spreekuren worden gehouden op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Surplus, Kerkwerve 46; op woensdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur op het Stadskantoor en op donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur, eveneens bij Surplus Kerkwerve. [l]