Ruimte voor drie nieuwe toestellen in Centrum-Oost

ETTEN-LEUR - Het speelplan voor de wijk Centrum-Oost in Etten-Leur is geactualiseerd.

DOOR PETER HOUTEPEN

Vanwege het beperkte budget van 18.000 euro ligt de nadruk meer op de toestellen die aan vervanging toe zijn, en vervanging van grindondergronden.

De speeltoestellen worden gefinancierd uit het budget dat beschikbaar is gesteld voor speelplannen in bestaande wijken. Het budget is inclusief het aanbrengen van ondergronden, het monteren en eventueel verplaatsen van speeltoestellen. Het is een vervangingsbudget, waardoor het uitbreiden van het totaal aantal speeltoestellen slechts beperkt mogelijk is.

Aanpassing

Met het oog op de toekomst heeft de werkgroep gekeken waar aanpassing van de speelterreinen zinvol is. Dit alles binnen de afgesproken kaders, zoals afstand tot gebouwen, bomen et cetera. Ook de veiligheid van de kinderen is zeker niet vergeten. Er is dan ook aandacht gevraagd voor een goede afscheiding zoals bijvoorbeeld beukenhagen.

De werkgroep heeft gemeend dat op drie plaatsen aanpassing mogelijk is. Op het Vincent van Goghplein is ruimte voor een nieuw, rolstoelvriendelijk toestel; niet alleen een primeur voor Centrum-Oost, maar de hele gemeente. Aan de Wipakker kan een iets groter klim- en klautertoestel met schommel geplaatst worden en ook aan de Europalaan is nog ruimte voor een klimtoestel.[l]