Zeven van de negen geslaagden, Martijn en Peter ontbreken.
Zeven van de negen geslaagden, Martijn en Peter ontbreken. Peter Baan

DSE-Opleidingsnieuws

ETTEN-LEUR - Afgelopen jaren heeft DSE veel aandacht besteed aan het verbeteren van haar jeugdopleiding middels onder andere het aanbieden van extra techniek- en loopcoördinatietrainingen via voetbalschool Soccer Upgrade en het stimuleren van haar jeugdtrainers om KNVB cursussen te volgen.

Dit heeft geresulteerd in 11 cursisten die afgelopen maanden opleidingen hebben gevolgd waarvan afgelopen week Pjotr, Maik, Martijn, Ruben, Erik, Peter, Dimitri, Frank en Arnold zijn geslaagd voor de cursus pupillentrainer en/of juniorentrainer. Dennis en Caitlin ronden in het voorjaar de cursus TC III jeugd af. Wat DSE betreft een geweldige prestatie. We wensen de trainers succes met hun teams en hopen natuurlijk lang van de door hen opgedane kennis te kunnen genieten.

DSE-vrouwen

DSE vrouwen 1 speelde gisteren de topper in de 1e klasse D tegen koploper Nooit Gedacht vrouwen 1. Met 3 punten achterstand mocht er niet verloren worden. 6 punten achterstand met weinig puntverlies tegen andere tegenstanders door beide ploegen zou voor DSE een grote achterstand betekenen. DSE had deze boodschap goed begrepen. Zonder echt goed te spelen werd Nooit Gedacht verdiend met 2-0 verslagen. Ilona en Fleur maakten de doelpunten. DSE toonde strijd en wilskracht en liet zien dat er wat haar betreft maar 1 kandidaat is om te promoveren naar de Hoofdklasse. De klasse waar DSE vorig jaar uit degradeerde. Door de overwinning gaat DSE carnavallen als koploper. Het bier zal dus goed smaken ! Na de carnaval op 18 februari wacht de derby tegen Schijf'.

Jeugdcarnavalsdisco

Voor de jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 10 t/m 15 jaar, werd er vrijdagavond, 2 februari een carnavalsdisco gehouden. Alvast een week vóór carnaval, een opwarmertje voordat het grote feest gaat beginnen.

Ze waren van harte welkom in de kantine, waar de disco vanaf 19.30 uur aanstond. Muziek werd verzorgd door DJ Pieter, onze spits van Zondag 1 en DJ Terence.

Per DSE-lid mocht één introducé van buiten DSE meegenomen worden. Tussen het hossen en dansen door, werden wat spelletjes gehouden, zoals stoelendans en spijkerbroekhangen. Rond 22.30 uur, werd er nog één keer van links naar rechts gegaan, onder de klanken van de Snollebollekes, waarna onze jeugd moe maar voldaan huiswaarts kon worden gebracht door hun ouders, waarvan er trouwens enkele waren blijven hangen om alvast de sfeer mee te proeven. Kortom een geslaagde carnavalsdisco, die volgend jaar zeker mag rekenen op een vervolg. [l]