Volop concentratie in het spel. FOTO ANDRÉ NOUWS
Volop concentratie in het spel. FOTO ANDRÉ NOUWS André Nouws

Unitas JO15-5 verliest van RFC JO15-5 in laatste kwart van de wedstrijd

ETTEN-LEUR - Zaterdag 3 februari speelde Unitas’30 JO15-5 uit een vriendschappelijke wedstrijd tegen RFC JO15-5.

RFC is in de vorige competitie in de vijfde klasse als middenmoter geëindigd. Dus op papier zijn ze net iets sterker dan onze toppers. De spelers kregen vandaag de opdracht mee de eerste helft de tegenstander goed onder druk te houden, zodat ze niet tot scoren zouden kunnen komen en tegelijkertijd aandacht te besteden aan het overspel naar elkaar.

Toch gingen we de wedstrijd niet goed van start. Want al in de eerste minuut, zetten we een buitenspelval in die de tegenstander wist te omzeilen en zo de 1-0 kon maken.
Gelukkig wisten we ons daarna te herpakken en begonnen we de tegenstander volgens opdracht onder druk te zetten. Dit resulteerde in de 15e minuut in de 1-1!. En even later werd het zelfs 1-2.

Zo gingen onze toppers tevreden de rust in. Er werden complimenten uitgedeeld, maar tevens kregen ze de opdracht dit zo vol te houden tot het eind van de wedstrijd. Maar ook RFC kwam met een opdracht uit de kleedkamer en begon goed met ons onder druk te zetten. Dit resulteerde in de gelijkmaker: 2-2. Iets later kregen wij een hele grote kans, maar in een 1 op 1 duel met de keeper werd de bal net naast geschoten. Als deze had gezeten was de wedstrijd zeker anders verlopen dan hij uiteindelijk deed. Want iets later scoorde RFC fraai de 3-2 en hierna zakte de concentratie ietwat weg. De tegenstander kreeg iets meer ruimte, onze passes kwamen heel vaak niet meer aan. Hierdoor kan RFC alleen nog maar meer aandringen en werd er veel rond ons 16 meter gebied gevoetbald. RFC wist deze situatie goed uit te buiten en nam nog meer afstand door de 4-2 te scoren wat tevens de eindstand was.

Terugkijkend was het een leuke wedstrijd, waarin we zeker niet kansloos waren. Driekwart van de wedstrijd deed iedereen erg goed zijn best en was de groei in het samenspel ook te zien. Maar mede door het spel in het laatste kwart was over de hele wedstrijd gezien RFC wel net iets beter.