Tim (met medaille) en Sem
Tim (met medaille) en Sem Erica Helmons

Tim Helmons en Sem Roovers bij de 1e Open Pepper Cup

ETTEN-LEUR - Zondag 5 februari 2018 waren twee karateka's van Karate Do San actief bij de 1e Open Pepper Cup in Zwolle. Een groot internationaal karatetoernooi onder auspiciƫn van de KBN.

San leden Tim Helmons uit Oud Gastel en Sem Roovers uit Oudenbosch trainen ook bij Unity99 in Rotterdam. Met het Unity-team deden beiden mee in Zwolle. Ze kwamen uit in de klasse jongens 12-13 jaar onder 55 kg. Een grote en zware poule met veel ervaren deelnemers en kampioenen. Het was extra spannend aangezien beide jongens al gehavend aan de wedstrijd moesten beginnen. Tim met gekneusde ribben en Sem met een gekneusde duim. Ondanks hun blessures waren ze strijdlustig genoeg om de mat op te gaan.
Tim was als eerste aan de beurt. Vol strijdlust en enthousiasme begon Tim aan zijn eerste wedstrijd. Het was een mooie strijd die helaas nipt werd gewonnen door de tegenstander.
Ook Sem ging vol strijdlust en enthousiasme de strijd aan en er volgde een mooie wedstrijd die op het nippertje door hem werd verloren. Helaas werd zijn tegenstander hierna ook uitgeschakeld, waardoor voor Sem een herkansing er niet meer in zat. Aangezien de eerste tegenstander van Tim een finaleplaats behaalde, mocht Tim door naar de volgende ronde. Op overtuigende wijze won hij daarna al zijn wedstrijden met een mooie derde plaats als eindresultaat. Beide jongens mogen trots op zichzelf zijn! Ze timmeren hard aan de weg en zijn heel serieus met hun sport bezig. Ze maken zich op voor hun volgende grote internationale toernooi op 1 april in Amsterdam.
Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Essen (Bel), Oud-Gastel en Prinsenbeek.
Agenda tip: 12 mei: 16e Open West Brabantse in Roosendaal.
www.karatedosan.nl - 06-24222772. [l]