Altijd weer een verrassend Pyjamabal.
Altijd weer een verrassend Pyjamabal.

ETTEN-LEUR - Op maandagmorgen 12 februari is er weer het bekende pyjamabal in de Nieuwe Nobelaer. Een traditie die al vanaf het begin in de vertrouwde handen is van Stichting Carnavals Optocht Etten-Leur.

Zij organiseren dit feestje al 34 jaar. Het feest is vooral bedoeld voor kinderen van 1 t/m 10 jaar en hun ouders. Op deze morgen kunnen ze lekker vroeg in de polonaise en hossen op muziek waar iedereen vrolijk van wordt. Het thema van de Nieuwe Nobelaer is ’t TOETERnietoe’. Dit zal ook tot uiting komen in de aankleding van de evenementenzaal. Daarnaast haken we ook nog in bij het thema van MaMi fietsBELLEN.

Ochtendgymnastiek met Danspas.com
Het zal dit jaar een zeer klankrijk programma worden waar vooral muziek de boventoon voert. De presentatie is dit jaar weer in de vertrouwde handen van ‘Tante Truffel. ‘Met veel toeters en bellen zal Tinus Techniek weer voor de muziek zorgen. We beginnen deze ochtend traditioneel met ochtendgymnastiek. Aansluitend zal de muziekkeuze in het teken staan van fietsbellen. Dit sluit goed aan bij de wereldrecordpoging ‘fietsbellen’ dat ’s middags plaatsvindt op de Markt. Natuurlijk zal ook prins Joris dun Ie en zijn gevolg en de jeugdprins van het Stijlorenrijk weer aanwezig zijn om er samen met de kinderen een geweldig toeterfeest van te maken.

Gratis krentenbollen en eierkoeken
Traditioneel worden aan de kinderen gratis krentenbollen en eierkoeken verstrekt evenals limonade. De 3 mooiste verklede kinderen in een pyjama en de 3 mooiste in een andere carnavalsoutfit worden onderscheiden met een echte medaille. Voor vroege vogels, en dat zijn kinderen ook met carnaval, is dit de kans om op een ongewoon vroeg tijdstip carnaval te vieren, uiteraard sluiten zich de ouders, grootouders, familie en bekenden zich daar graag bij aan. Wilt u snel binnen zijn deze ochtend koop dan je kaarten in de voorverkoop. De Nieuwe Nobelaer is open vanaf 9.45 uur. Kom op tijd want het programma begint klokslag 10.00 uur. Om +/- 12.00 uur wordt het bijzondere carnavalsfeest beëindigd. Na afloop krijgen alle kinderen ook nog een heerlijke snoepzak, die ook dit jaar weer zijn geschonken door Maitre Antoine, om nog even rustig na te genieten van dit vroege maar altijd weer verrassende pyjamabal. [l]