Vragen rondom het levenseinde bij mensen met dementie

ETTEN-LEUR - Er is een Alzheimer café op donderdag 15 februari.

Praten over doodgaan is niet makkelijk. Zowel patiënten als dokters vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Maar het is wel heel belangrijk om, ondanks uw verdriet, angsten en zorgen, tijdig in gesprek te gaan met uw eigen familie en met de zorgverleners waar u mee te maken hebt.
En wat als er sprake is van dementie? Want dementie is een ongeneeslijke ziekte waardoor je vroeg of laat toch met je arts in gesprek zal moeten gaan over het naderende levenseinde. Wanneer de patiënt een euthanasiewens heeft is praten hierover met uw huisarts in een vroeg stadium van de ziekte erg belangrijk.
We zullen vanuit de verschillende invalshoeken deze onderwerpen de revue laten passeren en ruimte geven tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Gastspreker: Meike Gobbens, specialistisch verpleegkundige.

Programma
Het programma beging om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur in ’t Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876AS, Etten-Leur. Vrije toegang.
Graag verwelkomen wij u en andere belangstellenden. Het parkeren en de toegang zijn gratis, evenals het eerste kopje koffie en/of thee.
Wanneer uw naaste met dementie niet meer de mogelijkheid heeft het Café te bezoeken is het mogelijk iemand van SurplusWelzijn, informele zorg te bellen voor ondersteunende aanwezigheid. Tel.: 06-28083540. Email: mantelzorg.etten-leur@surpluswelzijn.nl. [l]