Sven van Merode klaar voor het NK

ETTEN-LEUR - Komend weekend is het Nederlands Kampioenschap indoor en mag Sven zijn titel gaan verdedigen. De laatste voorbereiding bij de internationale atletiek meeting in Gent (Belgiƫ) is met een resultaat van 2.15m een prima opsteker. Een week eerder werd hij in de Nobelaar gekozen tot sportman van het jaar 2017 van Etten-Leur. Hij gaat dan ook vol zelfvertrouwen het NK tegemoet.

IFAM 2018 in Gent

Op 10 februari 2018 mocht Sven deelnemen aan de International Flanders Athletics Meeting (IFAM). Het deelnemersveld is van hoog niveau en vele toppers uit Nederland (o.a. Daphne Schippers) nemen hier o.a. aan deel als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap. In een veld van 15 internationale springers wist Sven met een sprong van 2.15m een 4e plaats te behalen achter een Japanner, Mexicaan en Pool. Zijn sprongen over 2.20m zagen erg goed uit en geven vertrouwen voor het komende NK.

Sportman 2017

Op 3 februari 2018 is Sven bij het Sportgala van Etten-Leur verkozen tot sportman van 2017. Het vormt een mooie bekroning op het jaar waarin hij 4x Nederlands kampioen is geworden zowel bij de senioren en de junioren en bij het EK voor junioren een 8e plaats wist te behalen. Hij was erg blij dat de jury hem heeft gekozen tot sportman. De trofee heeft inmiddels een mooi plaatsje gekregen.

Nederland kampioenschap indoor

De positieve ontwikkelingen van de afgelopen weken maakt dat Sven er volop zin in heeft om het NK te gaan springen. Techniek is op orde, blessures zijn er niet en met het zelfvertrouwen zit het ook goed. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden. Wil je meer over Sven te weten komen of zijn prestaties volgen neem kijk dan eens op www.svenvanmerode.nl [l]